More  România va avea în curând un campionat de amatori

  - Advertisement -

  img

  Fostul portar Helmuth Duckadam a declarat, marți seara, la 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, că fotbalul românesc este în declin și în curând Liga I va fi un campionat de amatori deoarece nimeni nu mai dorește să investească.

  ‘’Premisele mele pentru fotbalul românesc sunt sumbre. În trei ani vom ajunge un campionat de amatori, pentru că nimeni nu va mai investi, toate echipele au probleme. Probabil anul viitor vor mai intra în insolvență 3-4 cluburi și atunci vom putea face un campionat de amatori’’, a spus Duckadam, care în prezent este președinte de imagine al clubului Steaua.

  El a menționat că va încerca să discute cu ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, despre problema siglei și a stadionului din Ghencea. “E un moment deosebit pentru că se împlinesc 30 de ani. Domnul ministru m-a convins să vin azi aici și apoi i-am explicat și domnului Becali, care m-a înțeles chiar dacă sunt aceste probleme. I-am explicat dânsului că trebuie să fiu aici alături de colegii mei și mă bucur că a acceptat. Vreau să vorbesc cu domnul ministrul Apărării, să îl întreb de ce la Dinamo se poate rezolva problema și la noi nu se poate. E păcat. Pe mine m-a deranjat faptul că cineva, care nu știu câtă legătură are cu fotbalul, a cerut la LPF și FRF desființarea echipei Steaua la care am jucat și eu. Și cu așa ceva nu pot fi de acord niciodată și mă voi lupta până în pânzele albe’’, a menționat Duckadam.

  Președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, George Boroi, a declarat tot marți că există în continuare deschidere din partea sa pentru o colaborare cu reprezentanții grupării din Liga I finanțate de Gigi Becali.

  ‘’Am o relație bună cu domnul Duckadam, din păcate ne aflăm fiecare de o parte și de alta a acestei neînțelegeri, dispute, deși e prea mult spus dispută. Toți ne dorim ca această echipă să aibă continuitate. Dar nu e vorba de Boroi, e vorba de funcția pe care o ocup vremelnic și care mă obligă să iau niște decizii în conformitate cu legislația românească și de hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Suntem deschiși în continuare spre colaborare cu reprezentanții clubului din Liga I. Chiar am avut două întâlniri cu reprezentanții dumnealor. Sper să găsim o soluție comună’’, a spus Boroi.

  Fostul fotbalist Tudorel Stoica își dorește ca actualul club din Liga I să își rezolve problemele cât mai repede pentru că e păcat ca brandul Steaua să dispară. ‘’Sunt foarte emoționat că ne-am strâns aici, demonstrăm încă o dată că suntem o familie. Îmi pare rău că fotbalul românesc este acum la un nivel foarte scăzut. Îmi doresc ca echipele care ne reprezintă în cupele europene să aibă rezultate, dar va fi foarte greu din păcate. Sper ca echipa care se numește FCSB să își rezolve problemele, pentru că ar fi păcat ca acest brand Steaua să dispară’’, a precizat Stoica.

  Jucătorii, antrenorii și tehnicienii echipei de fotbal Steaua din 1986 au fost sărbătoriți, marți seara, la aniversarea a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în cadrul unei festivități organizate de Clubul Sportiv al Armatei la Cercul Militar Național din Capitală.

  Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Anghel Iordănescu, Marin Radu II, Anton Weissenbacher, Tudorel Stoica și Emeric Ienei au primit din partea Clubului Sportiv al Armatei Steaua câte o diplomă de excelență și un trofeu replică a Cupei Campionilor Europeni.

  De la festivitate au lipsit foștii jucători Victor Pițurcă, Ștefan Iovan și Dumitru Stângaciu, toți aflați în străinătate la echipele pe care le antrenează.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts