More

    Sărbătoare la Racşa

    racsa1-(1)

    Duminică a fost zi de sărbătoare în comuna Racşa. Preasfinţitul Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, alături de un sobor de preoţi, a oficiat slujba de sfințire a lucrărilor de reabilitare a altarului.

    La slujbă au participat sute de credincioși din întreg județul, care la final s-au bucurat de ungerea cu mir și de binecuvântările preoților prezenți.

    Printre oficialităţile prezente la eveniment s-au numărat europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, primarul comunei Racşa, Toma Betea, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, dar şi consilieri locali şi feţe bisericeşti din împrejurimi.

    La încheierea slujbei, cu toţii s-au îndreptat către căminul cultural, care după ani de lucrări a fost inaugurat. Preoţii au oficiat sfinţirea, după care primarul Aurelia Fedorca a transmis mesajul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, fost ministru al Dezvoltării, care nu a putut fi prezent la eveniment, însă i-a asigurat pe localnici că vine cu plăcere de fiecare dată în Ţara Oaşului şi că va sprijini în continuare proiectele autorităţilor din zonă, şi nu numai.

    Surpriza evenimentului, spre surprinderea tuturor, a fost o poezie dedicată primarului comunei, din partea unui localnic, care a vrut să rămână anonim. Prin această surpriză, oşenii l-au asigurat din nou pe Toma Betea de tot sprijinul şi dragul pe care i-l poartă.

    racsa1-(2)

    La final, întreaga comună a fost invitată în căminul proaspăt inaugurat pentru a lua parte la o masă festivă plină de bunătăţi.

    Nu au lipsit veselia şi voia bună, prin care oşenii pot fi caracterizaţi de fiecare dată.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE