More


  Sătmăreanul Attila Varga a primit aviz favorabil pentru Curtea Constituţională

  - Advertisement -

  attila-varga

  Attila Varga – propus de grupul UDMR – a primit miercuri aviz pozitiv din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaților pentru a ocupa funcția de judecător la Curtea Constituțională a României.

  El a obținut 13 voturi “pentru” și 7 “împotrivă”. Candidatura sa urmează a fi supusă votului plenului Camerei Deputaților. Curtea Constituţională a trimis o scrisoare Senatului în a doua jumătate a lunii aprilie prin care solicita declanşarea procedurii de numire a unui nou judecător, având în vedere că mandatul lui Valentin Zoltan Puskas urma să expire. Astfel, sătmăreanul Attila Varga a fost propunerea UDMR pentru un post de judecător la Curtea Constituțională a României, din partea Camerei Deputaților. Varga a fost propus de UDMR și susținut de PSD.

  Attila Varga a fost deputat UDMR în perioada 1992 – 2012. UDMR l-a susținut pentru funcția de judecător și ca urmare a faptului că este doctor în drept. De asemenea, mandatul preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, şi al judecătorului Tudorel Toader urmează să expire, în locul lor urmând să fie numiţi judecători de către Preşedinţie şi Camera Deputaţilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img