More  Sătmăreni curioşi de un idiot simpatic

  - Advertisement -

  teatru

  Trupa Odeon a încântat auditoriul sătmărean, marţi seara, la inaugurarea Teatrului de Nord. Spectacolul „Svejk” după Jaroslav Hašek l-a avut ca şi personaj principal pe îndrăgitul Pavel Bartoş, care cu drag şi emoţie a urcat pe scena teatrului sătmărean.

  Povestea bravului soldat Svejk ne aminteşte, oarecum, de vorbele scriitorului Mircea Eliade, care spunea că „atâţia oameni excepționali trec pe lângă noi, anonimi, și noi admirăm prostește atâția neghiobi”. Amintindu-ne de naivitatea bufonului shakesperian, Svejk, între paharele de bere face politică şi pare să aibă dreptate. Deşi idiot, după cum şi el o recunoaşte, vorbele sale i-au făcut pe mulţi să creadă că ar simula nebunia sau idioţenia. Fapt neadevărat. Acesta, cu naivitate şi zâmbet pe buze, este un înţelept fără ca măcar să-şi dea seama de asta.

  Un spectacol fermecător, plin de umor şi firesc artistic, care a făcut publicul să zâmbească şi să râdă pentru câteva ore. Aşa ar putea fi descris, în câteva cuvinte, spectacolul de marţi seara. Râsetele şi relaxarea din sală au fost dovada faptului că sătmărenii au îmbrăţişat această piesă cu sete de teatru şi frumos.

  Primarul Dorel Coica a mulţumit Societăţii Cultural Patriotice „Avram Iancu”, în mod expres preşedintelui acesteia, pentru sprijinul acordat.

  ”Vreau să mulțumesc domnului Mircea Dobra pentru faptul că prin fundația sa am reușit să realizăm acest spectacol. Este un lucru deosebit”, a spus primarul Dorel Coica. Seara a fost una cu adevărat deosebită, iar cei prezenţi au mărturisit că şi-ar dori mai des astfel de spectacole.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts