More


  Sătmărenii în sărbătoare!

  - Advertisement -

  satmarenii-sarbatoare

  În noaptea de sâmbătă spre duminică, toate bisericile de rit bizantin au celebrat Paștele. Astfel, bisericile greco-catolice și ortodoxe, din județul Satu Mare, au fost arhipline de credincioși. Aceștia au luat parte la liturghia de înviere, după care, conform tradiției, preoții au sfințit coșurile la final.

  Cu puțin înainte de ora 00.00, străzile erau pline de creștini, de toate vârstele, care se îndreptau spre biserici. Începând cu ora 00.00 bisericile au fost scufundate în întuneric, până când preoții au rostit cuvintele: ”Veniți de luați lumină!”. Toți creștinii au îmbrățișat invitația și, cu lumânări în mână, au luat Lumina Sfântă. Au urmat ritualurile, specifice fiecărei biserici, după care a început slujba de Înviere.

  Dat fiind faptul că la unele biserici au fost extrem de mulți credincioși, traficul rutier a fost oprit pe parcursul liturghiei. Așadar, lângă biserici au stat sute de sătmăreni cu coșurile pline de bunătăți, care așteptau a fi sfințite. La finalul liturghiei, preoții au ieșit din biserici și au sfințit sutele de coșuri din jurul bisericii, după care cu toții s-au îndreptat spre case.

  Pentru câteva momente, Sătmarul s-a unit în rugăciune și a sărbătorit Învierea Domnului, totodată, credincioșii au simțit învierea sufletelor fiecăruia dintre ei.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img