More


  Se caută doctori prin AJOFM!

  - Advertisement -

  medici

  Chiar dacă în ultimii ani au fost renovate mai multe secții ale Spitalului Județean Satu Mare și ale Spitalului Municipal Carei, fiind dotate și cu aparatură performantă, lipsește tocmai cel mai important element: cadrul medical. În județ, la o primă strigare, ar fi nevoie de un număr de peste 30 de medici.

  Se caută medici prin AJOFM
  Ca un semn al disperării, conducerile spitalelor din județ au ajuns să caute medici prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare. Concret, se caută şapte medici primari, cicni medici rezidenți și 13 medici specialiști. Semn că toate anunțurile făcute în publicații de specialitate au eșuat. Nici faptul că s-a apelat la AJOFM nu va avea un succes mai mare.

  Lipsă acută de doctori
  De exemplu, la Carei se caută medici specialişti pe secţiile de diabetologie, oncologie, urologie şi neurologie. Cu toate că au fost scoase posturile la concurs de ani de zile, medicii tineri nu vin în Carei. Cu toate că administrația locală a făcut eforturi semnificative pentru a le oferi condițiile necesare. Așa s-a ajuns ca multe cabinete modernizate să zacă nefolosite. La nivel de județ ar mai fi nevoie de specialiști la secţiile de terapie intensivă, radiologie, psihiatrie neonatologie şi cardiologie. Concret, se impune angajarea a circa 200 de asistenți medicali pentru ca actul medical să se facă la un nivel optim.

  Circa 330.000 de persoane deservite
  Spitalul Județean de Urgență Satu Mare acordă servicii medicale spitalicești și ambulatorii unei comunități în număr de 329.079 de locuitori, aferente unei suprafețe de 4.418 kilometri pătraţi, reprezentând 1,865 % din teritoriul României. Spitalul Judeţean îşi desfășoară activitatea în şase locații distincte, incluzând o Secție Exterioară în Tășnad. În total, capacitatea Spitalului Judeţean este de 1.110 paturi.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img