More  Se zvoneşte prin ziare…

  - Advertisement -
  • Premierul Dacian Ciloş le-a transmis miniştrilor că după Sărbătorile Pascale va analiza cum au decurs lucrurile de la instalarea Guvernului şi până acum. Ceva ce ar putea echivala cu o primă remaniere a Executivului. Premierul a precizat că actualul Guvern trebuie să lase în urma sa “ reforme nu doar începute, dar care să şi dea rezultate”. În ceea ce priveşte remanierea, demisiile ministrului Fondurilor Europene, a ministrului Muncii şi a ministrului Culturii pot fi considerate ca preambul al unui asemenea demers.
  • Guvernul a adoptat “Strategia educaţiei şi formării profesionale din România pentru perioada 2016 – 2020”. Primele obiective vizează creşterea ratei de ocupare a tinerilor şi creşterea ponderii elevilor cuprinşi în învăţământul profesional şi tehnic. Guvernul mai are în vedere reducerea abandonului şcolar şi creşterea promovabilităţii examenului de bacalaureat de către absolvenţii acestei forme de învăţământ.
  • Conform datelor statistice, România are circa 8 milioane de locuinţe. Deşi legea impune ca fiecare casă să fie asigurată cel puţin pentru trei riscuri – inundaţie, cutremur şi alunecări de teren – nu există la momentul de faţă nici măcar 2 milioane cu poliţe de asigurare. Persoanele care nu deţin asemenea documente sunt pasibile de amenzi între 500 şi 1000 de lei. Numai că autorităţile nu au niciun interes să aplice amenzi într-un an electoral.
  • Ministerul Sănătăţii a lansat planul Strategie de Prevenire şi Combatere a Infecţiilor, pentru perioada 2016 – 2018, după ce a făcut o evaluare a situaţiei actuale. S-a constatat că 53% din spitale nu asigură condiţii igienico – sanitare, iar 30% nu respectă numărul grupurilor sanitare raportat la cel de paturi.
  • Berea Timişoreana este exportată în prezent în Spania, Italia, Franţa, Grecia sau SUA, ţări în care există mari comunităţi de români. Deşi şi-au construit o nouă viaţă acolo, nu au uitat România şi nici mărcile româneşti cu tradiţie. Timişoreana s-a născut în cea mai veche Fabrică de bere din România, la 1 ianuarie 1718.

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts