More

    Se zvoneşte prin ziare…

    • Majorarea salariului minim mult peste creşterea productivităţii muncii ar putea face mai mult rău decât bine în România, arată experţii Fondului Monetar Internaţional într-un raport elaborat în urma consultărilor cu ţara noastră în baza Articolului IV din Statutul FMI. Politica salariului minim poate furniza protecţie muncitorilor cu venituri scăzute, dar creşterile planificate pentru acest an pot submina competitivitatea României.
    • Ministerul Muncii a elaborat reglementările legale care permit intrarea unui părinte în spital cu un copil sub 14 ani, dacă solicită acest lucru. Ordinul ministrului prevede că în cazul copiilor între 14 şi 18 ani inernaţi în oricare dintre secţiile/ compartimentele din unitatea sanitară, se poate accepta prezenţa unui aparţinător permanent, cu acordul şefului de secţie/ coordonatorului de compartiment.
    • Şantierul Catedralei Mântuirii Neamului a fost reluat după pauza făcută de Sărbătorile Pascale. Patriarhia Română a anunţat că peste 250 de muncitori lucrează zilnic la înălţarea lăcaşului de cult „la care se întrevăd deja elementele de arhitectură specifice unei biserici ortodoxe.” Catedrala este gata în proporţie de 70% în prezent lucrându-se la arce şi balcoane. Majoritatea lucrărilor se desfăşoară între cotele de înălţime de plus 27 şi plus 45.
    • Autopsia făcută de specialiştii de la Institutul Naţional de Medicină Legală a scos la iveală că fotbalistul Patrick Ekeng suferea de un cumul de probleme cardiace congenitale nedepistate la investigaţiile medicilor sportivi. În opinia medicilor cardiologi, sportivul nu ar fi trebuit să facă efort şi în niciun caz sport de performanţă.
    • Criticul Nicolae Manolescu atrage atenţia că sentimentul patriotic, ca şi cel religios, este o problemă de conştiinţă a fiecăruia. „Patriotism înseamnă dragostea de ai tăi, naţionalism înseamnă ură faţă de alţii. ”

    Voicu D.Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE