More  Se zvoneşte prin ziare…

  - Advertisement -
  • Ministerul Muncii le-a promis cadrelor didactice o creştere salarială de 14 % până la toamnă. Neîncrezători, profesorii anunţă proteste şi solicită salarii occidentale. Sindicatele din învăţământ iau în calcul organizarea unui marş în data de 1 iunie. Această zi urmează să fie transformată din Ziua Copilului în Ziua profesorului nemulţumit. Cadrele didactice vorbesc deja de posibilitatea organizării unei greve şi îngheţarea anului şcolar.
  • Ministerul Sănătăţii a semnat, după îndelungi tergiversări, noul contract subsecvent de furnizare a vaccinului hexavalent, care va fi distribuit Direcţiilor de Sănătate Publică. Astfel, de la 1 iunie, circa 125.000 de bebeluşi pot fi imunizaţi. Este vorba de copiii de 2, 4 şi 11 luni, dar şi de cei nevaccinaţi în primul an de viaţă.
  • Mii de pelerinii care ajung în fiecare lună la mormântul duhovnicului Arsenie Boca aflat la Mănăstirea Prislop se văd nevoiţi să treacă prin talciocul improvizat în vecinătatea aşezământului, controlat de bişniţari, deseori deghizaţi în călugări. De aceştia au ajuns să se teamă chiar şi călugăriţele. În plină campanie electorală, autorităţile se mulţumesc să ridice din umeri, cu indiferenţă.
  • Gică Petrescu, regretatul interpret de muzică de petrecere, a ajuns, fără voia lui, unul din marii datornici ai Bucureştiului, neavând moştenitori. Statul a intrat în posesia apartamentului său fără a achita cheltuielile de întreţinere. În perioada scursă de la dispariţia maestrului s-au strâns restanţe de 60.000 lei. Astfel, Statul este acum dator… Statului.
  • După una din mai multele sale vizite în Rusia, candidatul republican la Preşedinţia SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter mesaje laudative la adresa Moscovei. În cuprinsul lor a susţinut că SUA trebuie să dea dovadă de o strategie adecvată şi de inteligenţă. Între timp, atenţia sa s-a concentrat pe campania electorală pentru cursa prezidenţială, în care Putin este frecvent adus în discuţie şi lăudat.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts