Seară magică cu Erik Truffaz Quartet și Sophie Hungererick&sophie

Sala Filarmonicii din Satu Mare a găzduit duminică seara un concert de excepţie, un regal de jazz, avându-i în prim plan pe Erik Truffaz Quartet și Sophie Hunger. După ce cu o seară înainte au cântat la Budapesta cu sala plină, artiștii au poposit pe scena sătmăreană după cinci ani, în 2011 ei fiind prezenți atunci la Samfest Jazz.

Concertul a început cu un mini-recital al lui Sophie Hunger, o artistă aflată în plină ascensiune, cu o voce pe care o stăpânește impecabil. Chitara și pianul au însoțit-o, completându-i fericit glasul. Cu o simplitate și modestie caracteristică marilor artiști, Sophie s-a dăruit total publicului.

A urmat apoi quartetul Erik Truffaz cu inegalabilul artist, al cărui nume îl poartă. Trompeta-i magică a răsunat ca un strigăt către muzica adevărată. Profesioniști, în adevăratul sens al cuvântului, cei patru instrumentiști au avut pe rând momentul lor de reprezentație.

O combinație fericită între două generații, pianistul Benoit Corboz și maestrul Truffaz, amândoi cu părul alb, au excelat prin maturitate și experiență în timp ce basistul Marcello Giuliani și toboșarul Arthur Hnatek au venit cu vitalitatea și exuberanța specifică tinereții. Și, totuși, deasupra tuturor, trompeta lui Truffaz, sunetul ei magic ne-a gâdilat auzul. Bătrânelul simpatic, simplu dar sofisticat, emanând un aer parizian (cu toate că vine din Elveția) a magnetizat privirile tuturor.

Împreună au reușit să creeze o stare excepțională, fără stridențe, o muzică care poate încânta pe oricine, cunoscători sau simpli iubitori de muzică bună. La unison, toți au fost de acord că au asistat la un concert unic, pe care l-au răsplătit cu minute în șir de aplauze. Dar cel mai pregnant ne-au rămas în minte zâmbetele largi lipite pe fețele auditoriului, la ieșirea din sală.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts