More


  Societatea Avram Iancu face posibilă deschiderea Teatrului

  - Advertisement -

  teatru-de-nord-satu-mare

  Deși consilierii UDMR, PNL și ALDE s-au opus sistematic acordării unei sume pentru organizarea unui festival de teatru la Satu Mare, care să coincidă cu Zilele Orașului, evenimentul va avea, totuși, loc. Și asta grație Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu din Satu Mare, care a semnat un acord de parteneriat special cu Teatrul de Nord pentru sponsorizarea manifestării. Astfel, la Satu Mare va ajunge Teatrul Odeon din București, cu piesa ”Svejk”, cu actorul Pavel Bartoș în rolul principal.

  Fără șampanieși panglici
  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu se va tăia nicio panglică inaugurală și nu se va bea nici șampanie, răspunzând astfel în mod ironic poziției consilierilor UDMR, PNL și ALDE. ”Am văzut că a fost o oponență din partea consilierilor UDMR și PNL să inaugurăm acest teatru. Nu am renunțat la idee și vă pot anunța, în mod oficial, că vom avea spectacol de teatru în ziua de 24 iunie, de la ora 19.00. Nu se va face nicio deschidere oficială, nu va fi niciun festivism. Nu se va bea nici șampanie și nu se va tăia nicio panglică de nicio culoare”, a spus Dorel Coica.

  O situație jenantă
  Directorul artistic al Teatrului de Nord, Andrei Mihalache, a precizat că i-a fost rușine să îi informeze pe cei de la Teatrul ”Odeon” despre ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni la Satu Mare. ”De două luni și jumătate am luat legătura cu Teatrul Odeon. Lucrurile astea nu se pot face de pe o zi pe alta. Au renunțat pentru noi la o participare la festivalul de la Târgu Jiu ca să vină aici. (…) Săptămâna trecută nu am avut curaj să le spun că nu se face. Și nici nu am vrut să spun de ce. Nu are rost să știe toată țara ce se întâmplă la noi”, a spus Andrei Mihalache.

  Societatea Avram Iancu, un partener de încredere
  Managerul Teatrului de Nord, Vasile Țăranu, a explicat în ce constă parteneriatul cu Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu. ”Cei de la Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu, știind în ce situație suntem, au intervenit ei și oameni de bine, oameni de afaceri români, de toate culorile politice. (…) Și atunci le-am transferat lor toate aceste probleme. Ei vor suporta absolut totul”, a spus Vasile Țăranu.

  Sute de bilete puse în vânzare
  Conform aceleiași surse, au fost puse în vânzare 300 de bilete, la prețul de 35 și 25 de lei, care pot fi achiziționate începând de mâine. Edilul șef sătmărean a mai precizat că în zilele de 2 și 3 iunie va fi organizată acțiunea ”Zilele Porților Deschise la Teatrul de Nord”. Astfel, clădirea Teatrului se va putea vizita între orele 10.00 și 18.00.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img