Spațiile verzi sunt una dintre prioritățile ALDEATC_8337

Cel mai important aspect al zonelor verzi îl reprezintă parcurile din municipiul Satu Mare.

Din fericire cota de zonă verde a municipiului este una bună datorită cursului râului Someș care străbate orașul nostru. Ea trebuie doar îmbunătățită astfel:
Toate parcurile din municipiu trebuie reamenajate, (atât cele din centrul orașului cât și cele din cartiere). Toate necesită o schimbare totală: atât pe partea de alei, cât și pe partea de mobilier urban (băncuțe, coșuri de gunoi etc) și bineînțeles plantări de arbori, flori și gazonări. Parcurile din cartiere trebuie completate cu locuri de joacă, parcuri de skate, etc.
Cursul râului Someș, pe partea inundabilă trebuie și el amenajat continuând proiectul din partea Micro 16 și spre Micro 17, Centru și Strand.
O perdea de copaci de talie înaltă ar trebui plantată jur împrejurul orașului pe marginea șoselei de centură ca o perdea verde a municipiului.
Toate zonele verzi ar trebui aduse la nivel și bordurile ridicate astfel încât noroiul și praful să nu mai ajungă pe partea carosabilă și trotuare și astfel orașul ar fi mult mai curat și fără praf. Cu o mai bună organizare pe partea de salubritate orașul ar scapa definitiv de praf și mizerie.
O tehnologie mai nouă și eficientă pentru spălarea și aspirarea trotuarelor și a carosabilui, o atenție mai mare către punctele gospodărești, realizarea registrului spațiilor verzi ar rezolva definitiv problemele de salubrizare a zonelor verzi a munipiului nostru.
Sunt un bun organizator și împreună cu echipa mea de consilieri, care deja au experiență și cunosc problemele municipiului, sunt sigur că asemenea modului în care am rezolvat problemele în județ, ca președinte al Consiliului Județean Satu Mare, voi reuşi sa rezolv toate aceste probleme ale municipiului.
Adrian Ștef,
Candidat ALDE la Primăria Satu Mare

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts