More


  Sportul, la putere de Zilele Orașului

  =

  ziua-oras1

  Așa cum era de așteptat, și în acest an sportul a avut un loc important în programul sărbătorii Zilelor Orașului.

  Crosul Tineretului a adunat la start un număr record de participanți iar organizarea celor de la DJST a fost ireproșabilă. Cu o implicare totală și din partea profesorilor de educație fizică și sport de la școlile din municipiu, cu jandarmii și poliția asigurând…traseul, totul a ieșit ca la manual.

  Au urmat sâmbătă după- amiază demonstrațiile sportive . În ciuda căldurii spectatori au stat răbdători și au urmărit și aplaudat sportivii de la scrimă, judo, lupte greco-romane, karate, Energy Kardio sau Kangoo.

  ”Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat și cred că a fost o zi deosebită pentru sport. E o propagandă bună pentru noi şi pentru cluburile sătmărene și cred că e important ca sătmărenii să ne vadă în mijlocul lor la această sărbătoare” a punctat directorul DJST Satu Mare, Virgil Dragoș.

  ziua-oras-3

  În plus, pe lângă demonstrațiile deosebite oferite la karate de Bushido, la lupte de CS Satu Mare Cetate Heracle Ardud, la scrimă de CS Satu Mare, la judo de CS UNIO și CSM Satu Mare și Ludmila cu Anzik Arnold de la Energy Kardio, au fost și băieții de la airsoft și , montate lângă tatami, și o masă de ping pong și un teren de badminton pentru amatorii de mișcare. Simpatice au fost și fetele de la ZsoKangoo, acestea mutându-și demonstrațiile chiar în stradă …în public.

  Turneu de fotbal pe asfalt
  Duminică dimineață am avut parte pe B-dul 1 Decembrie 1918 și de un minifestival de fotbal. Pe două terenuri improvizate pe asfalt a fost organizat un turneu rezervat copiilor . Au participat echipele Il Calcio, Someșul Satu Mare, Kinder Carei, Primavera Satu Mare, Juniorul Satu Mare și Olimpia (!?).

  S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare iar rezultatele au contat mai puțin. Mai ales că am avut echipe cu copii de diferite vârste…Din 2007, 2008 și chiar 2009.

  S-a luptat pentru fiecare minge mai ceva ca în finala Ligii Campionilor iar la final fiecare echipă a primit diplome, cupe , mingi și răcoritoare din partea organizatorilor. A fost clar o sărbătoare a celor mici care au văzut că se poate juca fotbal și altfel…Nu doar pe sintetic, în sală sau pe teren amenajat…Cam așa cm se juca pe vremuri între blocuri ori între case…Sau în curțile școlilor!

  ziua-oras

  N-au lipsit antrenorii inimoși de la cluburile sătmărene, foștii fotbaliști la Olimpia …Dacă fostele glorii galben-albastre , Mircea Bolba, Ovidiu Suciu, Dorin Țuțuraș au fost la înălțime, în schimb nu același lucru îl putem spune despre echipa de copii prezentă la turneu. Nu te poți prezenta fără antrenor, doar cu părinții pe margine și cu echipament de 10 feluri la opt copii când reprezinți echipa fanion…OLIMPIA SATU MARE. Parcă mai mult respect ar merita numele ăsta încă de la cei mici…

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img