Ţigara aducătoare de moarte!antifumat

Ziua mondiala anti-fumat se sarbatoreste in fiecare an la data de 31 mai. Inca de la prima sa editie, in 1988, Ziua mondiala anti-fumat reprezinta pentru fumatorii din intreaga lume o oportunitate de a reconsidera motivele pentru care recurg la acest viciu si de a incerca sa scape de el.

Ca si in fiecare an, si de aceasta data voluntarii Crucii Rosii Filiala Satu Mare au organizat ieri un mars Antifumat ,in centru, pe pietonala Coposu.

Scopul acestui Mars este constientizarea cetatenilor in ceea ce priveste urmarile daunatoare ale fumatului. Tinerii voluntari au aratat diferenta intre persoanele care fumeaza si cele care nu fumeaza si au subliniat dependenta prin diverse costumatii.

Voluntarii, costumați în negru și cu fețele mai închise la culoare pentru a-i simboliza pe cei care fumează, iar alții în culori deschise și cu obrajii roșii, semnificând sănătatea nefumătorilor, au străbătut zona centrală a municipiului Satu Mare.

Din coregrafia creată de voluntari nu putea lipsi nici „moartea”, simbolizată printr-un tânăr costumat în negru, cu fața scheletică și cu o coasă în mână.

Trecătorii pare că au luat în serios avertismentul lansat de tineri. Iar cei cu ţigările aprinse au căutat să le palmeze şi să le ascundă de privirile voluntarilor cu…coasa !

Tinerii de la Crucea Roşie au lansat şi o provocare… dulce. În locul unei ţigări stinse, fumătorii au primit câte o bomboană mentolată.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts