More


  Transport dubios de cereale, depistat în județ

  - Advertisement -

  politia

  Polițiștii sătmăreni au oprit un autotren care transporta cereale pe raza localității Chereușa. Cu toate că pe hârtii figura o anumită cantitate, polițiștilor li s-a părut suspect volumul mai mare de cereale. Supus la proba cântarului, s-a dovedit că o parte din cereale nu a fost declarată. Acum polițiștii au deschis un dosar penal.

  Cântarul l-a dat de gol pe șofer
  Concret, în data de 06.05.2016, în jurul orelor 14.50, o echipă de poliţişti careieni, formată din specialişti de investigarea criminalităţii economice şi un specialist criminalist, sprijiniți de poliţişti din cadrul Posturilor de Poliție Comunale Santău și Pir, au oprit în trafic, pe raza localităţii Chereușa, un autotren care transporta cereale, porumb boabe. Autovehiculul, aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Argeș, era condus de numitul F.Bebe, de 43 ani, din localitatea Șelaru, judeţul Dâmbovița, angajat în calitate de conducător auto al societăţii. În urma verificării documentelor de proveniență și a cantității de cereale transportate, poliţiştii au procedat la cântărirea încărcăturii, stabilindu-se o cantitate totală de porumb boabe de 38.900 kg, mai mare cu 13.760 kg, faţă de cantitatea care figura în avizul de însoțire a mărfii.

  Dosar penal pentru evaziune
  Având în vedere neconcordanța între documentele prezentate și încărcătura transportată, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art.9, lit.b din Legea 241/2005 constând în omisiunea înregistrării în tot sau în parte în evidența contabilă a veniturilor realizate. În cauză urmează a fi stabilită întinderea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img