More


  Trecerile la nivel cu calea ferată, pericol public

  =

  carei01

  Unele treceri au fost lăsate în voia sorții. S-a ”plantat” câte o cruce a ”Sfântului Andrei” și, în rest, Dumnezeu cu mila. Mărturie a pericolului iminent stau crucile de pe marginea unor căi ferate. Așa se face că cel mai probabil securizarea insuficientă a trecerilor la nivel cu calea ferată a făcut mai multe victime în decursul anilor în județ, accidente tragice care ar fi putut fi evitate.

  Ultimul accident, la Carei
  Una dintre cele mai problematice zone o reprezintă ruta Carei – Căpleni. Distanţa de doar un kilometru dintre cele două localităţi este brăzdată de trei căi ferate. Sute de persoane tranzitează zilnic traseul, trecerea la nivel cu calea ferată fiind semnalizată doar prin crucea Sfântului Andrei. Tot aici, vizibilitatea este extrem de redusă uneori, în special din cauza vegetaţiei care nu a fost îndepărtată de către cei de la CFR, a căror zonă de competenţă şi siguranţă se întinde pe o suprafaţă de 20 de metri în stânga şi în dreapta axului căii ferate. Ultimul accident a avut loc duminică, atunci când o mașină a fost lovită în plin de un tren.

  Dramă în 2014
  O altă trecere la nivel cu calea ferată extrem de periculoasă este la Micula. Acolo unde în octombrie 2014 a avut loc un accident mortal de tren, soldat cu decesul unei femei și a unui copil, în vârstă de 9 ani. Mașina în care se afla femeia și trei copii a fost spulberată efectiv de tren. Impactul a fost atât de puternic, că băiețelul a rămas agățat de locomotivă, în timp ce mașina a fost făcută bucăți. Autovehiculul a fost acroşat de o locomotivă aparţinând CFR , care circula pe ruta Halmeu-Satu Mare.

  Pericol și la Cig
  O altă trecere periculoasă la nivel cu calea ferată este în satul Cig, acolo unde la începutul anului 2011 a avut loc un accident mortal. La acea dată, mașina cu care circula un tânăr de 35 de ani a fost târâtă de tren 150 de metri. Lucian Masca conducea un autoturism Dacia, iar la trecerea de cale ferată de pe strada Baronului din satul Cig a fost surprins de trenul personal 1543 care circula pe ruta Satu Mare-Cluj Napoca. Accidentul a avut loc în 31 ianuarie 2011, în jurul orei 8.50. Echipaje de poliție, ambulanță și pompieri din orașul Tășnad au intervenit la eveniment însă șoferul nu a mai putut fi salvat.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img