Trei arbitri sălăjeni s-au transferat la AJF Satu Mare!arb

Nu mai e o noutate că AJF Satu Mare a apelat în ultimele sezoane și la arbitri din județele învecinate când a fost vorba de meciuri importante în elite sau chiar în Liga a 4-a sau a 5-a.

A fost, practic, ca un schimb de experiență spun oficialii AJF-ului care au fost și ei solicitați, nu în puține rânduri, să îi trimită pe arbitrii sătmăreni la meciuri în județele vecine.

În urma acestor schimburi de brigăzi, se pare că până la urmă unii dintre arbitrii veniți din Sălaj au ales să se mute cu activitatea în Satu Mare și să activeze pe lângă Comisia Județeană de Arbitri, condusă de Kovacs Istvan.

Conform colegilor de la sportulsălăjean.ro, Robert Goie, Fabian Rus şi Andrei Gherman au renunţat la calitatea de arbitru dobândită în judeţul Sălaj şi din acest an fac parte din lotul Comisiei Judeţene de Arbitri din judeţul Satu Mare , unde şi-au şi intrat în… pâine.

Chiar dacă problemele din arbitrajul sălăjean par a se fi rezolvat odată cu instalarea la cârma comisiei a lui Gabriel Bârjac, totuși au mai apărut și nemulțumiri și de aici și transferul celor trei arbitri!

Nemulţumiri au existat, iar trei dintre arbitrii din lotul judeţean cu o vastă experienţă au decis că este mai bine să renunţe la calitatea de arbitru din Sălaj şi să înceapă o nouă etapă în judeţul Satu Mare. Astfel, Robert Goie, Fabian Rus şi Andrei Gherman au început un nou curs în judeţul vecin şi din acest an fac parte din lotul arbitrilor din cadrul Comisiei Judeţene din Satu Mare.

“După ce timp de un an de zile au existat diverse şicane din partea anumitor persoane din cadrul AJF Sălaj, am hotărât să renunţ la calitatea de arbitru, dobândită în anul 2005, alegând să încep de la zero această activitate, în Satu Mare. Le mulţumesc foştilor mei colegi pentru clipele frumoase petrecute împreună în acei 11 ani şi le urez mult succes în activitate. Chiar dacă am deranjat pe cineva, de multe ori este mai bine să îţi exprimi punctul de vedere decât să rămâi impasibil. Îi urez mult succes lui Gabriel Bârjac în funcţia de preşedinte şi sper ca un număr cât mai mare de tineri arbitri să promoveze în loturile divizionare”, a declarat Robert Goie pentru sportulsălăjean.ro.

Motivele pentru care Fabian Rus a decis să renunţe la calitatea de arbitru în Sălaj au fost următoarele: “Vreau să ştie colegii mei din Sălaj că am fost şicanaţi şi chiar excluşi abuziv de conducerea CJA Sălaj. În consecinţă, am decis să îmi încetez activitatea în Sălaj şi să plec unde sunt apreciat şi respectat! Am un regret că s-a ajuns aici, dar nu pot să lucrez cu o comisie condusă de un om precum este Gabriel Bârjac. Mulţumesc colegilor din Sălaj şi mult succes în activitate”, a spus şi Fabian Rus.

Pe lângă Goie şi Rus, la Satu Mare a mai plecat şi Andrei Gherman, un tânăr care practică arbitrajul de “doar” cinci ani. “În calitate de arbitru asistent din anul 2011 am ales că este mai bine să nu continui cu arbitrajul în judeţul Sălaj, deoarece m-am simţit marginalizat şi neîndreptăţit de noua conducere având meciuri doar la Liga a V-a, deşi înainte am arbitrat în Liga a IV-a etapă de etapă, cu arbitrii divizionari. Simţeam la fiecare sfârşit de săptămână că este nevoie de o schimbare, care a venit acum aproximativ o lună”, a precizat Andrei Gherman.

Calităţile celor trei arbitri care s-au transferat în Satu Mare au fost apreciate rapid de către conducătorii arbitrajului sătmărean, iar brigada formată din Robert Goie – Fabian Rus şi Andrei Gherman a oficiat deja trei partide din Liga a IV-a “ELITE”.

”Băieții au venit la Satu Mare și au făcut din nou cursurile de la zero și practic s-au mutat la noi.Nu e pentru prima dată când avem în cadrul comisiei arbitri care au venit din alte județe. E o brigadă bună, unul dintre asistenți e în programul de monitorizare pentru liga a 3-a . ” ne-a spus managerul AJF Satu Mare, Ovidiu Mazilu, care a confirmat înrolarea celor trei sălăjeni în corpul arbitrilor de la AJF Satu Mare. ” Avem week-end-uri când suntem obligați chiar să aducem două –trei brigăzi din afara județului, așa că venirea celor trei ne va fi de ajutor” a încheiat Ovidiu Mazilu.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts