More


  UDMR, înainte cu pași încrezători

  - Advertisement -

  udmrCandidatul UDMR, Kereskenyi Gabor, şi-a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, alături de cei mai importanţi consilieri, programul de dezvoltare al municipiului Satu Mare, pentru care cere votul sătmărenilor.

  Candidatul UDMR la Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a susținut ieri o conferință de presă, în care și-a prezentat echipa și programul de dezvoltare al municipiului Satu Mare.

  ”Orașele învecinate se dezvoltă într-un ritm spectaculos iar noi am rămas în urmă, Satu Mare nu a reușit să valorifice resursele existente, nici oportunitățile ivite. Vrem un oraș în care este ordine, nu în care să domine acest haos balcanic. Un oraș în care să nu ne fie frică de siguranța familiei noastre, ori pentru bunăstarea noastră. Un oraș în care se rezolvă problemele care persistă de ani de zile, în care păşim înainte, nu înapoi”, a declarat Kereskenyi Gabor.

  În continuare vă prezentăm cele 10 mari capitole din programul acestuia:

  1. Dezvoltarea infrastructurii şi dezvoltarea urbană: reînnoirea centrului istoric, achiziţionarea şi renovarea hotelului Dacia, reînnoirea Centrului Nou, accesarea de fonduri europene pentru construcţia unei săli polivalente, a unui bazin de înot, garantarea calităţii lucrărilor de construcţii şi reparaţii de drumuri.
  2. Relansarea economică: acordarea de scutiri şi facilităţi investitorilor, formarea forţei de muncă, reabilitarea zonelor industriale, înfiinţarea unui centru logistic, extinderea parcului industrial, orientarea administraţiei către mediul de afaceri.
  3. Siguranţa publică: sporirea eficienţei Poliţiei Locale, angajarea de tineri în Poliţia Locală, dezvoltarea sistemului de supraveghere stradală, montarea de interfoane la toate scările de blocuri, extinderea iluminatului public, reînfiinţarea Poliţiei Ecologice.
  4. Reconfigurarea circulaţiei rutiere: realizarea unei parcări supraetajate în centrul istoric, amenajarea de parcări noi în cartiere, reînnoirea parcului Transurban, dezvoltarea infrastructurii pentru biciclişti.
  5. Servicii publice: creşterea eficienţei administraţiei, transparenţă în cheltuirea banilor publici, amenajarea de ghişee unice pentru plata facturilor şi depunerea reclamaţiilor în Micro 16 şi Micro17/Carpaţi, prelungirea programului de lucru cu publicul până la ora 18:00.
  6. Sătmarul Verde: reabilitarea spaţiilor verzi, construirea de locuri de joacă ecologice, reabilitarea malurilor Someşului, îmbunătăţirea salubrizării.
  7. Locuinţe: oferirea de teren pentru tinerii căsătoriţi în vederea ridicării unor locuinţe, termoizolarea blocurilor,
  8. Sănătate, protecţie socială: programe de screening, sprijinirea sistemului de sănătate.
  9. Educaţie, cultură, timp liber, sport: dezvoltarea infrastructurii şcolilor, a învăţământului dual, spirijinirea sportului de masă şi a celui de performanţă.
  10. Tineretul: acordarea de burse tinerilor care se întorc în oraş, crearea unui centru pentru tineret în clădirea fostului cinematograf Victoria, sprijinirea organizaţiilor de tineret.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img