More  UDMR riscă să rămână fără doi parlamentari la Satu Mare

  - Advertisement -

  UDMR-risca

  Dacă senatorul UDMR Pataki Csaba va ajunge președinte al Consiliului Județean Satu Mare, iar deputatul UDMR Kereskenyi Gabor va fi ales în funcția de primar al municipiului Satu Mare, UDMR va pierde doi din cei trei parlamentari de Satu Mare. Astfel, atât județul Satu Mare cât mai ales comunitatea maghiară va fi reprezentată mai slab în Parlamentul României.

  Liderii UDMR spun că nu ar fi o problemă
  Președintele național al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri la Satu Mare, într-o conferință de presă, că nu vede o mare problemă din această posibilitate, în condițiile în care țara este condusă de un guvern tehnocrat, care nu are nevoie de o majoritate în Parlament.

  ”Vom supraviețui până în decembrie. Eu aș dori să fim mai puțini atât în Senat cât și la Camera Deputaților și nu se va întâmpla nicio nenorocire. Acest guvern tehnocrat, care nu are nici majoritate nici minoritate, va conduce țara și fără Pataki și fără Kereskenyi, deci nu ar fi pentru noi o tragedie. Bineînțeles, după alegerile parlamentare vom completa aceste locuri care rămân vacante”, a declarat Kelemen Hunor.

  UDMR va rămâne cu un singur parlamentar
  Dacă cei doi parlamentari vor deveni președinte al Consiliului Județean și primar al municipiului Satu Mare, UDMR Satu Mare va mai avea un singur parlamentar până la finalul anului. Este vorba despre deputatul Erdei D. Istvan.

  UDMR acuză concurența dintre municipiu și județ
  Președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, senatorul Pataki Csaba, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că întreaga concurență dintre Consiliul Județean și Primăria Satu Mare nu a fost benefică. Mai exact, s-ar fi impus o conlucrare între conducerile celor două instituții reprezentative. Pataki Csaba – liderul UDMR Satu Mare – a mai spus că președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, l-a copiat pe primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Mai exact, orice proiect a fost făcut de Primăria Satu Mare, cei de la Consiliul Județean l-au copiat imediat. ”Concurența dintre municipiu și județ nu a fost benefică. Eu am văzut un lucru nemaiîntâlnit în toată România. Când primarul a făcut Zona Metropolitană și județul a făcut Asociația de dezvoltare județeană. Când primarul a făcut Ziua Municipiului, președintele a făcut Ziua Județului”, a spus Pataki Csaba.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts