Valeriu Zgonea nu renunţăPotrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, modificat în 2015 chiar la iniţiativa lui Valeriu Zgonea, preşedintele acestui for poate fi revocat doar la solicitarea grupului parlamentar din acre face parte. Stratagema era menită să-l apere pe Valeriu Zgonea de o tentativă de debarcare din partea Opoziţiei.

Liderul deputaţilor PSD, Florin Pâslaru, a trimis la începutul săptămânii trecute conducerii Camerei Deputaţilor cererea de revocare a lui Valeriu Zgonea. De altminteri, acest demers este consecinţa faptului că în una din recentele lor reuniuni, deputaţii PSD au decis în unanimitate să-l înlocuiască pe liderul Camerei, urmată de excluderea acestuia din partid.

Deşi se părea că înlocuirea lui Zgonea din fruntea Camerei Deputaţilor va fi doar o formalitate, lucrurile s-au transformat într-un scandal jenant, care, din nefericire, trenează. Pentru că refuză să renunţe la funcţie, cel vizat se apără şi contraatacă. Astfel, Zgonea a contestat cererea de revocare, spunând că nu mai este membru PSD, iar grupul social-democrat nu mai are dreptul să-l schimbe din funcţie. În consecinţă, PSD ia în calcul să amâne revocarea până după alegerile locale.

Între timp, fostul premier Victor Ponta a acceptat oferta PSD de a prelua şefia Camerei Deputaţilor şi peste 120 de deputaţi social-democraţi au semnat o listă de susţinere a acestuia.

Menţionăm faptul că schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se realizează prin vot secret, cu majoritatea voturilor deputaţilor prezenţi. Cu aceeaşi majoritate este ales şi noul preşedinte. PSD, UDMR şi ALDE deţin 195 de deputaţi. Majoritatea în Camera Deputaţilor este de 190 de voturi.

Voicu D.Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts