More


  Veselie în familie, la Satu Mare

  - Advertisement -

  veselie-in-familie-1

  Asociația Stea, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare, a marcat ieri ”Ziua Internațională a Familiei” printr-un picnic în zona terenului amenajat pe malul Someșului, în cartierul Micro 16. Scopul evenimentului a fost acela de a sensibiliza comunitatea cu privire la importanța familiei.

  Evenimentul a fost dedicat familiilor, care au avut ocazia de a face diferite activități împreună. Cei mari s-au întrecut într-un concurs de bogracs, iar cei mici au avut parte de multe jocuri pregătite cu drag de echipa Asociației Stea. Participanții au trăit bucuria de a-și petrece, împreună cu cei dragi, timpul liber într-o atmosferă destinsă de sărbătoare. Cu toții au avut ocazia de a încerca în familie o serie de jocuri de societate puse la dispoziție de către organizatori, dar și de a profita de spațiile amenajate de municipalitate pentru alte activități în aer liber.

  Nu au lipsit standurile de face-painting și atelierele de desene, iar din jumătate în jumătate de oră, familiile doritoare s-au înscris la o serie de jocuri sportive prin care și-au testat dibăcia și agilitatea în câștigarea diplomelor pregătite pentru cele mai deosebite familii din Satu Mare.

  Primarul Dorel Coica le-a făcut o surpriză celor prezenți, venind să stea câteva clipe alături de ei. Fiecare familie și-a dorit ca primarul să guste din bogracsul gătit de ei, astfel că edilul a degustat mâncărurile acestora. Pentru câteva momente, cei prezenți au uitat de probleme și s-au distrat împreună cu primarul Dorel Coica la un picnic în familie.

  În cadrul evenimentului sătmărenii au avut ocazia să afle de la echipa Asociației Stea detalii despre programele de voluntariat derulate în cadrul acestei organizații, fiind încurajați ca împreună cu familiile lor să-și dedice o parte a timpului lor liber pentru astfel de activități. Părinți și bunici pot alege să transmită lecții prețioase de viață copiilor și nepoților lor participând împreună în activități periodice de voluntariat în folosul unor copii și tineri din medii defavorizate. Dincolo de a face fapte bune, cei implicați au oportunitatea de a descoperi că au puterea de a acționa asupra unor probleme grave ce afectează societatea, dobândind multiple competențe importante pentru propriul lor viitor și dându-și seama de șansa pe care o au de a se fi născut într-o familie care îi sprijină să se dezvolte.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img