More


  Veteranii s-au întrecut la “Unio Judo International Championship”

  - Advertisement -

  judo-satu-mare3

  Sâmbătă, Sala de Sport Ecaterina Both a găzduit un interesant concurs dedicat judocanilor veterani ( peste 30 de ani), intitulat “Unio Judo International Championship”.

  La competiţie au participat judoka din şase ţări (Anglia, Scoția, Ungaria, Slovacia, Germania şi România), aceştia concurând la diferite categorii de vârstă și greutate atât la feminin, cât și la masculin.

  Sportivii din Satu Mare au avut o comportare merituorie, mulţi dintre ei reuşind să urce pe podium, după cum urmează: Mona Preda (48 kg) locul I la categoria M1, Sebastian Sabău (60 kg) locul I la catg. M1, Vasile Fușle (81 kg) – locul 1 la M1, Bogdan Zakarias (81 kg) locul II – M1, Gombos Tamas (100 kg) – locul II – M1, Balog Szilard (+100 kg) locul 2, Tudor Șoimoșan (+100) locul 3, Katona Sandor (73 kg) locul II-M3, Gergely Tamas (81 kg) locul 1 M3.

  O performanţă excelentă au obţinut sportivii sătmăreni în competiţia pe echipe acolo unde au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fiind urmaţi de echipa din Ungaria iar pe locul al treilea a terminat echipa formată din sportivi de la U Cluj şi Timişoara.

  Cel mai vârstnic concurent la acest turneu a fost un judoka din Drobeta Turnu Severin care la cei 70 de ani a reuşit să impresioneze prin vivacitate şi spirit de competiţie.

  Attila Pelcz, iniţiatorul acestui concurs, s-a arătat mulţumit de cum au decurs lucrurile şi speră ca acest gen de eveniment sportiv să devină o tradiţie la Satu Mare.

  „Este o competiție aproape reușită. Toată lumea e mulțumită, eu sunt mulțumit, mai ales că Satu Mare a ieșit campioană. Scopul este promovarea judo-ului românesc, iar în al doilea rând să vadă copiii că și acești oameni se mai luptă și la această vârstă. Am avut în premieră un domn care a împlinit 70 de ani pe care l-am premiat separat. Vom face o tradiție din asta în fiecare an deoarece numai așa putem promova judo-ul pentru acești copii mici. Să ajungem să fie un judo frumos în Satu Mare și să fie campioni”, a declarat Pelcz.

  Multă emoție la Memorialul ”Lucian Preda”
  Ieri am avut parte de un turneu rezervat copiilor , tot la sala LPS. A fost prima ediție a Memorialului ”Lucian Preda” , competiție rezervată categoriilor U 12 și U 14.

  Familia, foștii colegi de la judo și de la Jandarmeria Satu Mare precum și CS UNIO și DJST Satu Mare au ținut ca la un an de la fulgerătoarea dispariție a fostului judoka sătmărean Lucian Preda să îi aducă acestuia un omagiu iar acest memorial să devină de la an la an un festival sportiv în care cinstea , corectitudinea și onoarea, valori atât de dragi lui Luci Preda, să primeze…

  Vom reveni în ediția de mâine cu rezultate și amănunte.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img