Viaţa prin obiectiv!Remus-Tiplea

Născut în Ţara Oaşului, unde tradiţia vrea să trăiască veşnic, Remus Ţiplea dovedeşte că viaţa se poate transforma în artă. Oşan atât în cuget, cât şi în simţiri, acesta transformă tot ce îl înconjoară în opere de artă.

“Fotografia am început-o dintr-o joacă, făcându-i poze fiului meu. Pe parcurs, joaca s-a transformat în ceva atât de important pentru mine încât, după familie, aceasta ocupă al doilea loc în viaţa mea. Abordez mai multe genuri de fotografie, din care cu cel mai mare drag mă ating de fotografia documentară şi cea macro. La început îmi expuneam pozele şi învăţam multe în cadrul întâlnirilor pe care le aveam cu toţi cei pasionaţi de fotografie, acum, din păcate, Facebook-ul a terminat toate aceste întâlniri”, a spus Remus Ţiplea.

Acesta face parte din Şcoala de Fotografie Documentară “Oskar”, iar acest lucru spune că l-a ajutat mult în evoluţia sa ca şi fotograf. A participat la multe concursuri, precum Festivalul de fotografie de la Cluj, unde a câştigat marele premiu. Totodată a intrat în finala de la Sony, în secțiunea ‘’Documentary’’, la capitolul ‘’Daily Life’’ cu setul de imagini intitulate ‘’Ciurdarii’’. Cu bucurie mărturiseşte că a fost publicat în mai multe ziare şi reviste, precum “The Guardian”, “The Telegraph”, “La Republica” sau “National Geographic – Huffington Post”.

Întrebat fiind despre aprecierile primite de peste hotare, Remus Ţiplea consideră că străinii apreciază mult mai mult fotografiile sale deoarece aceştia, comparativ cu românii, nu sunt obişnuiţi cu unica şi frumoasa tradiţie românească.

Cea mai mare bucurie pentru Remus Ţiplea este, însă, faptul că fiul acestuia îi calcă pe urme în lumea artei şi a frumosului.

“Anul acesta am făcut echipă, pentru prima dată, cu fiul meu la expoziţia “Micul Prinţ”, unde el a expus o serie de modelaje din lut, iar eu o serie de fotografii”, a declarat acesta.

În vizorul fotografului se află multe planuri de viitor la care lucrează de mulţi ani, continuând să o facă şi acum. Unul dintre proiecte poartă numele “Iuhaşii”, dedicat fiind crescătorilor de oi. De asemenea, mai lucrează la “Confesiuni Religioase” şi “Bulbucaţii”. Pe cel din urmă speră ca, într-o zi, să il poată pune pe hârtie în albume foto.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts