Ziua Regalităţii, marcată la Satu Maremuzeu

Ziua de 10 mai este una cu mare însemnătate pentru istoria României. În urmă cu 150 de ani urca, pentru prima dată, pe tronul Principatelor Române Unite principele care urma, mai apoi, să obţină independenţa ţării. Vorbim despre Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, cunoscut mai bine sub numele de Carol I, primul principe care a provenit dintr-o mare familie nobiliară germană.

Evenimentul a fost marcat la Satu Mare printr-un vernisaj organizat de Muzeul Judeţean Satu Mare în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României. ”150 de ani de la urcarea pe tron a Principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen” a avut loc ieri, de la ora 13.30, la sediul Muzeului Județean Satu Mare.

„Sperăm să fie o expoziţie inedită. O parte din materialele expuse sunt aduse de la Muzeul Naţional de Istorie a României, începând cu uniforma de paradă a principelui Carol. De asemenea, avem cinci steaguri originale de pe frontul din Bulgaria, unde a avut loc Războiul de Independenţă. Alături de acestea avem aproximativ 50 de fotografii deosebite din colecţiile Casei Regale”, a spus muzeograful Claudiu Porumbăceanu.

Expoziţia poate fi vizitată timp de o lună, respectiv până în data de 10 iunie.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts