More


  Ansamblul Ceatăra a participat la Festivalul Naţionalităţilor la Budapesta

  - Advertisement -

  ceatara

  Ansamblul Ceatăra din Carei a participat duminică, 29 mai 2016, la Festivalul Naţionalităţilor din Sectorul XIII al Budapestei. Membrii ansamblului careian au prezentat pe scenă dansuri populare codreneşti, precum şi două melodii vocale specifice aceleiaşi zone folclorice. Evoluţia Ansamblului Ceatăra a fost foarte apreciată de spectatori, care i-au răsplătit cu îndelungi aplauze pe careieni. Festivalul Naţionalităţilor a fost organizat de Autoguvernarea de Naţionalitate Română din Sectorul XIII al Capitalei Budapesta.

  Taraful Ceatăra din Carei este un taraf tradiţional autentic, compus din vioară, braci şi gordună. Liderul este Adrian Pașca. Repertoriul muzical cules şi ales cu discernământ de fraţii Paşca din zona folclorică a Codrului este cât se poate de tradiţional. Alături de tinereţea lor stă talentul, seriozitatea şi respectul cu care înţeleg să ducă mai departe tradiţia muzicii instrumentale codreneşti. Toate acestea au fost răsplătite cu succese obţinute la diferite manifestări folclorice naţionale şi internaţionale, concretizate prin valoroase premii.

  Ansamblul folcloric Ceatăra a luat naştere în anul 2001. Reprezintă zona Codru, a judeţului Satu Mare, şi funcţionează pe lângă Casa de Cultură Municipală din Carei. Acompaniamentul ansamblului este realizat de către Taraful Ceatăra. Din ansamblu fac parte copii şi tineri din oraşul Carei precum şi din satele din apropiere, îndrumaţi de către prof. Paşca Adrian. Ansamblul Ceatăra prezintă în spectacol pe lângă zona folclorică a Codrului, cântece vocale, instrumentale şi dansuri şi din alte zone folclorice din Ardeal. Frumuseţea, originalitatea şi măiestria dansurilor prezentate au adus ansamblului numeroase premii în ţară şi străinătate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img