Baloane, flori, absolvenţi… ploaie!eminescu

Nebunie ieri în tot Sătmarul… Oraşul a fost parcă paralizat de bună dimineaţa şi ai avut impresia că toată populaţia judeţului a năvălit peste Satu Mare. Se întâmplă asta de fiecare dată la început de lună iunie atunci când liceele sunt în sărbătoare iar elevii claselor a XII-a se bucură că au terminat cursurile. E momentul ultimului sunat de clopoţel. Al felicitărilor şi al bucuriei de dinaintea furtunii..examenelor. De Bacalaureat şi, după caz de intrare la facultatea mult dorită.

Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Ioan Slavici, Economicul, CFR-ul şi-au sărbătorit absolvenţii iar baloanele şi florile au colorat o zi , din păcate, mohorâtă meteorologic vorbind.

La Eminescu…elevii în sala festivă
Absolvenții Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare au avut ieri festivitatea de închidere de an școlar, de ultim sunat, moment în care li s-a strigat, pentru ultima dată, numele din catalog.

Inițial, festivitatea urma să aibă loc în curtea liceului, însă ploaia i-a determinat pe organizatori să-și schimbe planurile și să se adapteze din mers. Astfel, festivitatea a avut loc în incinta sălii festive, unde au avut acces doar absolvenții, părinții și prietenii acestora fiind nevoiți să aștepte pe holurile școlii.

Toate cele șapte clase de a XII-a au intrat, rând pe rând, în sala de festivități, alături de diriginții lor, unde au fost întâmpinați de directorii școlii, Ioan Pop, respectiv Nicoleta Cherecheș. Aici au fost felicitați de conducerea școlii și de cadrele didactice, li s-a urat mult succes, după care șefii de promoție au înmânat cheia școlii elevilor de clasa a XI-a.La final, au urmat felicitările venite din partea părinților, bunicilor, prietenilor și apropiaților absolvenților precum și nelipsitul buchet de flori.

eminesc2

Ploaia a încurcat lumea şi la Slavici
Festivitatea trebuia să înceapă la ora zece, însă din cauza ploii şi a traficului îngreunat s-a întârziat.Cu flori în mână, părinţii, rudele şi prietenii erau dezorientaţi deoarece nu-şi găseau absolventul.Din cauza vremii neprielnice abolvenţii au fost rugaţi să intre în sala festivă iar părinţii să intre în sălile de clase. Nu a fost loc de supărări căci nu îi aşa, pentru absolvenţi a fost cea mai importantă zi din viaţa lor…Cei de la Economic au fost mai inspiraţi şi au avut din start festivitatea la Casa de Cultură.

Profesorilor mulţumiri pentru răbdarea cu care le-au călăuzit paşii de patru ani acestor tineri iar absolvenţilor mult succes în viaţă…Iar cele învăţate în liceu să le fie cu folos în viaţă. Şi meseria ce o vor îmbrăţişa peste ani să o facă din pasiune şi cu multă placere…

La revedere 2016…să vă revedeţi sănătoşi în 2026!

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts