More


  Calculele politice ale lui Dorel Coica

  - Advertisement -

  IMG_3853

  Primarul încă în funcţie al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a susţinut ieri ultima conferinţă de presă din postura de edil şef. Acesta a ţinut să le mulţumească tuturor sătmărenilor care l-au votat. De asemenea, nu a exclus o posibilă alianţă cu UDMR.

  Cum îşi explică eşecul
  Dorel Coica a pus pierderea alegerilor pe seama absenteismului ridicat al electoratului românesc. “Am pierdut exact în zonele unde am făcut pachete de străzi, pe care le-am reabilitat. Am pierdut în Micro 16, acolo unde am pus cartierul la punct”, a declarat, mirat, Dorel Coica. Deşi este primul pe lista de consilieri locali, Dorel Coica a spus că tot ce îşi doreşte este să îşi ia o pauză. Mai mult, a spus că se va face o analiză a activităţii social-democraţilor nominalizaţi pe listele de consilieri şi vor rămâne doar cei care au avut activitate în această campanie, lăsând să se înţeleagă că au fost candidaţi care s-au remarcat prin pasivitate. “Voi rămâne consilier doar dacă voi vedea că sunt probleme!”, a spus Dorel Coica.

  În plan politic, Dorel Coica a spus că nu va renunţa la preşedinţia Organizaţiei Municipale Satu Mare a PSD. “Am obţinut un scor peste media partidului în municipiul Satu Mare. Aşa că nu am de ce să mă retrag de la şefia partidului”, a spus Dorel Coica.

  Mesajul către Kereskenyi
  Dorel Coica i-a urat succes viitorului primar Kereskenyi Gabor şi îi spune că nu are motive să se plângă de moştenirea lăsată. Mai exact, Dorel Coica spune că administraţia locală nu a luat niciun credit bancar în timpul mandatului său. Adică, nu a lăsat datorii. Mai mult, licitaţia pentru al treilea pod este pregătită, iar fondurile pentru reabilitarea Podului Decebal au fost asigurate. La fel şi pentru reabilitarea unor străzi importante din municipiul reşedinţă de judeţ.

  Posibilă alianţă cu UDMR?!
  Dorel Coica nu exclude nici o alianţă în Consiliul Local cu cei de la UDMR. “Cea mai bună stabilitate pentru UDMR ar fi o alianță cu PSD. Ar avea o majoritate bună. Nu ne-am exprimat încă în acest sens, deocamdată nu suntem noi câștigătorii, rămâne să vedem dacă vom fi curtați, dacă își dorește cineva o astfel de alianță cu noi. Dar suntem deschiși la o astfel de propunere. Eu am fost tot timpul deschis și față de UDMR, față de unii consilieri UDMR”, a mai spus Dorel Coica.

  Acuzaţii către contracandidaţi
  Dorel Coica nu a uitat de contracandidatul său de la ALDE, Adrian Ştef, pe care l-a acuzat de dezinformare. “Adrian Ştef a spus că are 7.000 de simpatizanţi. A obţinut doar 4.000 de voturi. Şi Adrian Cozma a luat mai mult. A spus în campanie că eu mă retrag şi că PSD îl susţine pe el. A dezinformat. Asta a făcut Adrian Ştef în campanie”, a spus Dorel Coica.

  Pregătiri pentru viitor
  În ceea ce priveşte viitoarele alegeri, Dorel Coica a spus că PSD va pregăti un tânăr de perspectivă. Iar promovarea acestuia va începe în perioada următoare. “Trebuie să găsim un tânăr de perspectivă şi să îl pregătim în următorii patru ani pentru viitoarele alegeri”, a concluzionat Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img