More  Campanie electorală cu 76% mai puţine infracţiuni faţă de cea din 2012

  - Advertisement -

  camapanoe-electorala

  În campania electorală pentru alegerile de duminică au fost constatate cu 76% mai puţine infracţiuni, faţă de campania pentru localele din 2012, fiind dispuse măsuri preventive faţă de şapte persoane, patru dintre ele pentru coruperea alegătorilor, anunţă, Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne.

  Vineri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonare şi organizarea alegerilor locale de duminică. În cadrul şedinţei, ministrul Petre Tobă a făcut şi bilanţul infracţiunilor constatate în cadrul campaniei electorale. Datele arată că numărul acestora este cu 76% mai mic, faţă de campania electorală de la alegerile locale din 2012. De la începutul acestei campanii şi până acum, şapte persoane au primit măsuri preventive, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

  “Dacă ne raportăm la campania electorală aferentă alegerilor locale din anul 2012, am constatat o scădere procentuală de 62% a tuturor sesizărilor făcute în legătură cu procesul electoral. Am constatat o scădere semnificativă, de aproximativ 76%, a tuturor infracţiunilor constatate. Totodată, în cadrul cercetărilor efectuate s-au dispus măsuri preventive faţă de şapte persoane. Patru persoane pentru coruperea alegătorilor, trei persoane pentru fapte comise cu violenţă”, a susţinut Petre Tobă în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice.

  A fost făcut şi bilanţul verificărilor asupra persoanelor care au solicitat schimbarea reşedinţei în timpul campaniei electorale. În 23 dintre cazuri s-au descoperit că există suspiciuni de fapte penale în ceea ce priveşte intenţia de vot.

  În timpul acestei campanii au avut loc, până la acest moment, 1.285 de manifestări publice cu caracter electoral, în 798 de localităţi plus Bucureşti, dar fără să fie înregistrate incidente. Pentru ca alegerile de duminică să se desfăşoare fără incidente, la nivelul Ministerului de Interne s-au angrenat 65.815 de forţe de ordine.

  Pentru alegerile din 5 iunie au fost organizate 18.616 secţii de votare. Pentru aceste secţii au fost achiziţionate peste 18.000.000 de timbre autocolante şi au fost confecţionate peste 93.000 de ştampile cu inscripţia VOTAT. De vineri dimineaţă a început, în toate judeţele din ţară, preluarea de la prefecturi a buletinelor de vot, a ştampilelor şi a timbrelor autocolante.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts