More


  Copiii dispăruți ai Sătmarului

  - Advertisement -

  copii-disparuti-din-Satu-Mare

  În România, dispar în fiecare an, în medie, 3.000 de copii. Un procent covârşitor de 97% dintre ei sunt găsiţi, cea mai mare parte în primele trei săptămâni. Restul de 3% sunt copii despre care, de cele mai multe ori, nu s-a mai aflat nimic niciodată. Trei dintre copiii dispăruţi ai României sunt din judeţul Satu Mare. Familiile lor văd cum trece an după an fără să ştie ce le face copilul.

  Majoritatea celor dispăruți sunt găsiți
  Au trecut ani fără ca părinţii să le vadă zâmbetul, fără să le fi alinat durerea sau fără să poată să le ofere un cadou. De ani de zile, ei nu mai există decât în dosarele Poliţiei, la „Urmăriţi General”. Potrivit evidenţelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, anual dispar zeci de copii, dar majoritatea sunt găsiţi în timp record de către poliţişti. Fapt îmbucurător, numărul copiilor dispăruţi scade de la an la an. Din păcate, un număr de trei copii au fost daţi dispăruţi şi sunt căutaţi încă din 1998.

  Trei sunt căutați încă
  Totuși, trei copii sunt căutați încă de către părinți și autorități. Este vorba despre Balazs Attila Gyuszi, născut în data de 13.07.1995, din localitatea Ardud, dispărut de la domiciliu la data de 20.08.1998. Semnalmentele acestuia la data dispariției: 90-100 cm înălțime, greutate 13-15 kg, pielea albă, păr blond tuns scurt, ochi albaștri, nasul concav, buze groase, fără semne particulare.

  Poliția o mai caută și pe Boca Ramona Olimpia, născută în data de 25.05.1991, din localitatea Tășnad, în cursul lunii octombrie 2001, a dispărut de pe raza comunei Căuaș. Aceasta prezenta semnalmentele: înălțime 140 cm, corpolenţă astenică, pielea creolă, fața rotundă, ochi albaștri, păr castaniu tuns, circa 40 kg; prezenta o arsură de 5 cm pe brațul stâng și o cicatrice de 5 cm pe gamba piciorului drept.A treia persoană căutată este Varga Ecaterina, născută în data de 03.07.1989, din localitatea Doba, la 29.04.1998 a dispărut de pe raza satului Boghiș, comuna Doba. Semnalmentele acesteia: înălțime 120 cm, corpolenţă astenică, ten măsliniu, față ovală, păr negru, ochi negrii.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img