De ce trebuie să mergeţi la vot ?!Dreptul de a vota, după cum se ştie, este un drept fundamental al cetăţenilor. De ce să nu mergeţi la vot ?! Se ştie că o parte dintre dv, stimaţi alegători, stau în cumpănă şi se întreabă dacă merită sau nu merită să-şi exercite acest drept reglementat în Constituţia României. Fiecare vot de-al dv., la alegerile din 5 iunie, sau al familiei, poate fi decisiv pentru rezultatul final, care în acest fel va reprezenta voinţa poporului. Nu trebuie să vă lăsaţi influenţaţi de: cei care vă fac tot felul de promisiuni, de un vecin, un prieten sau colegul de serviciu în ceea ce priveşte decizia pe care dv. o veţi lua singuri în cabina de vot. Se ştie că nu este uşor să hotărăşti cu cine să votezi, dar nu trebuie să ţineţi seama, în niciun caz, de tot felul de “bârfe” politice.

Adevărul e că asistăm la o criză de personalitate. A dispărut “cultul personalităţii” după Revoluţia din Decembrie. Românii, indiferent de limba vorbită, sunt derutaţi, în foarte multe situaţii, deoarece proiecţia publică deşănţată, îndreptată împotriva unor personalităţi politice, generează o lipsă de încredere accentuată în mintea oamenilor. Pentru a face o diferenţă între „vorbele acide” adresate unor candidaţi şi contracandidaţi, care „zboară” prin spaţiul public ca nişte „săgeţi otrăvitoare”, nu vă rămâne decât să-i judecaţi pe viitorii aleşi după faptele şi soluţiile de perspectivă pe care dumnealor vi le-au oferit în campania electorală.

Dacă deciziile dv. vor fi corecte şi înţelepte, acolo, în cabinele de vot, atunci cu siguranţă viitorii consilieri locali şi viitorul primar vor reuşi să creeze o echipă puternică, echilibrată şi profesională, menită să lucreze în armonie pentru a găsi soluţiile optime, proiectele riguroase viabile, pentru comunităţile noastre. O administraţie publică echilibrată va putea să tragă „clopotul” prosperităţii sustenabile pentru toţi locuitorii. Alegătorii nu doresc nicidecum ca acest „clopot” să bată numai „într-o singură ureche”. Forţa voturilor dv. poate crea o perspectivă inteligentă, în administraţia publică locală, demnă de mileniul trei.

„Democraţia înseamnă puterea poporului !”. Puterea aceasta constă în numărul mare de alegători, care se vor prezenta la vot. Vocea dv. se va regăsi în rezultatele alegerilor! Se spune că toţi aceia care nu vor merge la vot, din comoditate sau dintr-o „supărare” oarecare, n-au nici dreptul să comenteze rezultatele alegerilor. Dumnealor ar trebui să rămână mai departe simpli spectatori, iar ignoranţa lor ar trebui să-i conducă la procese de conştiinţă şi nu la o revoltă nelegitimă, cu vorbe „aruncate-n vânt” prin scara blocului, pe strada unde locuiesc, prin pieţe, la crâşmă sau în alte locuri publice.

Mergeţi la vot, stimaţi alegători ! Acum e momentul să vă uniţi pentru ca familiile noastre să beneficieze de rezultatul votului dv.! Acest vot decisiv trebuie să fie: corect, cinstit şi încrezător în perspectivele realizabile ale viitoarei echipe administrative, care va fi aleasă în urma scrutinului din 5 iunie. Nu rataţi şansa de a vă impune voinţa dv. în faţa urnelor şi a propriei conştiinţe !

Dumitru Ţimerman

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts