More


  Deschidem balul!

  - Advertisement -
  Jucatorii echipei nationale de fotbal a Romaniei, asculta imnul inainte de inceperea amicalul de fotbal contra selectionatei Georgiei, disputat pe stadionul Arena Nationala, vineri, 3 iunie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
  Jucatorii echipei nationale de fotbal a Romaniei, asculta imnul inainte de inceperea amicalul de fotbal contra selectionatei Georgiei, disputat pe stadionul Arena Nationala, vineri, 3 iunie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

  Campionatul European de fotbal e gata de start. Iar România are oarecum onoarea de a deschide balul într-un meci inaugural în care trebuie s-o recunoaştem Franţa e marea favorită.

  Va fi primul EURO la care participă 24 de echipe iar competiţia se anunţă a fi una atractivă dacă ţinem cont că dintre marile forte ale continentului, de la petrecere lipseşte doar Olanda.

  Sătmărenii vor avea un Fanzone doar al lor, în Centrul Nou, unde seara de seara meciurile de la EURO vor fi proiectate pe un ecran uriaş. Iar invitaţii de la deschidere sunt foştii mari fotbalişti sătmăreni, Tibi Csik şi Mircea Bolba. Se va lăsa cu premii, surprize şi o atmosferă… tricolor! Iar FANZONE-ul se va deschide la ora 20.

  Legat de întâlnirile România-Franţa, naționala de fotbal a României nu a mai învins Franța, prima sa adversară de la EURO 2016, de 44 de ani, iar bilanțul meciurilor cu ‘’Les Bleus’’ le este complet defavorabil jucătorilor noștri.

  Pe 8 aprilie 1972, România obținea ultima dintre cele trei victorii reușite în fața echipei Franței, 2-0 la București, într-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordănescu, actualul selecționer al tricolorilor, și Cornel Dinu.

  Bilanțul general este de trei victorii ale României, cinci egaluri și opt victorii ale Franței, cu un golaveraj de 15-21.

  Ultimul meci dintre cele două echipe s-a desfășurat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile EURO 2012, la inaugurarea Arenei Naționale, și s-a încheiat cu scorul de 0-0.

  Cele două echipe vor disputa meciul de deschidere la EURO 2016, pe 10 iunie, pe Stade de France din Saint-Denis (22,00, ora României).

  Din actualul lot al României au mai jucat împotriva Franței 6 jucători: Tătărușanu, Pantilimon, Raț, Săpunaru, Chiricheș și Stancu. Din lotul Franței pentru EURO 2016 au mai evoluat contra României: Lloris, Sagna, Rami, Evra, Cabaye, Payet, Gignac, Mandanda.

  HAI, ROMÂNIA!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img