More

    Dosare penale după alegeri

    vot penal

    Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare a declarat că la nivelul județului sunt în curs de cercetare patru infracțiuni privind: “fraudă la vot”, “ violarea confidențialității votului”, “ furt al unei ștampile de vot” și “abuz în serviciu” .

    De asemenea, polițiștii au constatat trei fapte de natură contravențională, dintre cele care semnalau continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, comercializarea, distribuirea și consumarea de băuturi alcoolice ori alarmarea nejustificată a organelor de poliție. „Precizăm că, în perioada următoare, polițiștii vor desfășura activități sub coordonarea procurorilor din cadrul unităților de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum și stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs”, se arată în comunicatul IJP.

    Reamintim că, la nivel național, pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua și pre-ziua votului, față de situația înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracțiunile sesizate au fost cu 51% mai puține, iar al contravențiilor cu 53%.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE