Dosarul Revoluţiei a fost redeschis la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiedosarul-revolutie-redeschis

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul Revoluţiei, în urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu. Bogdan Licu, fost procuror general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), a anunţat la data de 05 aprilie că a cerut redeschiderea urmării penale în dosarul Revoluţiei.

“Am dispus infirmarea rezoluţiei şi redeschiderea urmăririi penale, infirmarea fiind adoptată pe baza unor informaţii incomplete. În modul de desfăşurare a anchetei rezultă că nu a existat o preocupare pentru stabilirea aspectelor esenţiale pentru evenimentele din decembrie ‘89”, a declarat Bogdan Licu la momentul înaintării cererii către instanţă.

Licu a mai spus că deşi “procurorii au efectuat un număr mare de acte procedurale în cauză”, aceştia “nu au valorificat un număr mare de informaţii”.Un alt motiv ce a stat la baza cererii de redeschidere a cauzei a fost că cele mai multe audieri care s-au făcut în dosar au fost “sintetice şi formale” iar “trăgătorii nu au fost identificaţi”.

Bogdan Licu declara că “modul în care s-a făcut ancheta nu corespunde normelor Curţii Europene a Drepturilor Omului” şi că “urmează să se facă cercetări pentru genocid pentru că există indicii temeinice iar omorul şi omorul calificat au devenit imprescriptibile”.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts