More  Dublă lansare de carte, momente de excepţie pentru Dumitru Ţimerman!

  - Advertisement -

  timerman2

  Zi deosebită ieri pentru Dumitru Ţimerman. Acesta şi-a lansat două cărţi de excepţie, într-un cadru şi o atmosferă deosebite. Începând cu ora 16.00, prieteni, oameni de cultură ai Sătmarului şi cei interesaţi de scrierile acestuia s-au adunat la Filarmonica „Dinu Lipatti” pentru a lua parte la dubla lansare de carte.

  Struczuy Szuzana, Cristian Torja şi Graţian Ţimerman, elevi ai Liceului de artă „Aurel Popp”, din Satu Mare, de la clasa de pian a profesoarei Angela Kuşnyer, au precedat evenimentul literar printr-un miniconcert susţinut la pian.

  „Cupa îngerilor” este o carte de poeme, care surprinde revelaţiile sentimentelor trăite sub tutela Luminii Divine a îngerilor. Cartea mai cuprinde şi consideraţiile critice ale unor cititori legate de alte cărţi publicate de Dumitru Ţimerman. Ioan Nistor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, este cel care a prefaţat cartea.

  „Duşman sau prieteni!?” este o carte de confesiuni pamfletare. Prin intermediul pamfletelor sunt scoase în evidenţă stările dramatice şi diversitatea comportamentului în relaţiile interumane din spaţiul public. Nicolae Pop, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, este cel căruia i se datorează prefaţa cărţii.

  Evenimentul a fost unul de excepţie, cu oameni şi momente de calitate, care nu au făcut decât să îl bucure pe autorul celor două cărţi. Pianul şi literatura se îmbină perfect, motiv pentru care lansarea a fost una plină de însemnătate şi esenţă clasică.

  Dumitru Ţimerman este apreciat în toată ţara, astfel că a primit nenumărate premii, precum: Menţiune la Festivalul de poezie “ Baladele Dunării ”(1981)-preşedintele juriului a fost Adrian Păunescu; Premiul Bibliotecii “ Elena Farago”, la Festivalul de poezie – Craiova (1982); Premiul I la Festivalul „ Cântarea României”(1983); Premiul Fundaţiei culturale “ Eco Art”a Editurii “Danaster” la Festivalul de povestiri pentru copii “ Bojdeuca lui Ion Creangă”, Iaşi ( 2001 ).

  Dumitru Ţimerman – Referinţe literare
  • 2000 – A apărut volumul de debut ”Poemele satului”- Editura “ Solstiţiu”, prefaţat de prof. univ. dr. IOAN ROTARU.
  • 2002 – “Praful drumului meu” – poeme- Editura “Solstiţiu”.
  • 2006 – “Miracolul revelaţiei poetice” – poeme, povestiri pentru copii, critică literară – Editura” Daya ”.
  • 2008 – “Scânteile trăirii ” – poezii, Editura ”Daya”.
  • 2013 – “Comoara din ulcior“- povestiri pentru copii, Editura “Eco Print“
  • 2015 – “Duşman sau prieten!?” – confesiuni pamfletare
  – “Cupa îngerilor“– poeme exotice  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts