More


  EURO pus la colț …” Bravo, strákar”

  - Advertisement -

  islanda

  ”Það var fallegt sonur” ! așa se scrie în islandeză , ”Szep volt fiuk!”. Mă gândeam că dacă ungurii s așa de mândri de naționala lor deși în sferturi Belgia i-a bătut cu 4-0 cam cum s-or simți islandezii…Da cei puțin peste 300000 de islandezi care parcă au năvălit peste Europa și nu se mai lasă duși…Ce poți să mai spui după acest șoc din optimi? Englezii se ladă că au inventat jocul ăsta dar n-au fost în stare să și dea seama că islandezii s periculoși la aruncările de la margine… Că reprezintă o echipă de luptă, de forță și că mingile aruncate enervant în careul Sigurssonilor n-au niciun sorț de izbândă…E pentru prima dată la acest Euro când mă enervează comentatorul jocului. Băleanu a fost parcă la Dolce…Păi băiatu ăsta încerca el să ne convingă că islandezii nu știu fotbal, că nu joacă nimic …parcă era dușmanul lor.Deși aceiași islandezi bătuseră Olanda de două ori în preliminarii, au remizat cu Portugalia iar cu englezii au avut puterea să revină de la 0-1 și apoi au mai avut o foarfecă, un contraatac și alte două ocazii…Ce contează că englezii au avut posesia. Chiar contează? Și Spania a avut cu Italia…și s-a terminat cu tiki-taka…” Bravo, strákar” e varianta lui ”Bravo băieți!” în islandeză…Simpatic a fost comentatorul televiziunii islandeze care mai avea puțin și o lua razna la microfon…Dar și căpitanul islandezilor care a declarat că e minunat să vezi că pe jumătate dintre cei veniți în marea galerie îi cunoaște personal…Chiar așa…E cam ca la noi în Sătmar, unde n-ar fi greu să i cunoști personal pe jumătate dintre locuitori…Mai ales dacă ești și o mică personalitate locală…

  Cât despre englezi…shame…sau rușine…Deja au apărut glumele pe seama lor.”Numai ei puteau ieși de două ori într-o săptămână din Europa! E poanta cea mai tare! Ce-o fi în mintea patronilor de la Tottenham, Liverpool, Manchester United ori City când știu cât salar încasează băieții ăștia ca să ia bătaie de la niște băieți veniți parcă cu ursu polar. Cu Fram , ursul polar!

  Sferturile încep joi cu Polonia-Portugalia așa că o să vedem mâine  care s pe hârtie favoritele…Doar pe hârtie căci deja nu mai întrăznesc să fac pronosticuri!

  N-aș vrea să închei fără să-l amintesc iar pe magicul Buffon! De la imn când îl vezi pe căpitanul ”squadrei” știi că e deja 1-0 pentru ITALIA! Iar apros pos de portari…Minuni a făcut și islandezul care are o față ce ne aduce aminte de Jean Gabin și Fernandel…

  PS.Tata Puiu, Burlene..se aude? După umilința cu Islanda selecționerul Angliei, Roy Hodgson a demisionat! Englezii măcar au onoare!

  Florin Mureșan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img