More

    EURO pus la colț

    botz
    Dacă în urmă cu doi ani coloana noastră din GNV era cu titlul, oarecum firesc, ”Mondialul din fața televizorului!”, asta și pentru că puțini sătmăreni s-au încumetat să ajungă în Brazilia dacă Naționala n-a fost acolo, acum cu România la turneul final ne-am gândit să comentăm împreună evenimentele din Franța altfel. Adică ceva de genul…Euro pus la colț, de pagină … Căci deja mulți sătmăreni au dat televizorul pe o vacanță în Franța sau cei care au rămas acasă pe…ecranul gigant din Centrul Nou.

    Trebuie să recunoaștem că găselnița cu FANZONE-ul e una excelentă…Lume civilizată, atmosferă deosebită cu români, maghiari , șvabi laolaltă suporterii României. E un mic semnal că se poate și altfel decât știam noi adunările astea populare cu mici, prăjeli și bere …

    Legat de meci…ce să zici. Tipic românesc în duelurile cu francezii. Cocoșul lor galic, mai tare ca Tata Puiu a nost. Ori ceva de genul, ”am jucat ca niciodată, am pierdut ca-ntotdeauna cu franțujii!” A fost fault la Tătărușanu…dar acum nu mai contează. Chiar dacă am văzut o sută de reluări pe facebook cu faza clară în care Giroud îi dă peste mână portarului nostru. Ne-au furat ei găina din farfurie…Și a mai fost și trasorul din minutul 88 care ne-a răpus definitiv speranțele. Acum așteptăm Elveția.

    Sigur că noi am jucat excelent cu Franța dar oare putem mai mult de atât miercuri. Căci tre` să recunoaștem Franța a evoluat sub așteptări, dar suntem convinși că va putea mai mult cu Albania și Elveția.

    Cât despre primele meciuri…Albania visătoare și taxată de ceasul elvețian. Țara Galilor surprinzător de bună cu un Bale pe post de ”samurai șef” iar Croația o trupă solidă pe care mi-aș dori-o cel puțin în sferturi.Anglia a impresionat, dar cam degeaba căci fotbalul ne-a arătat încă o dată că e nedrept. Mama Rusia a luat un punct norocos la o fază în care Hart și colegii din apărare păreau mai degrabă atenți la violențele din tribune. Apropos…ce păzesc trupele antitero din Franța? Au treabă numai cu arabii sau pot face ceva și cu huliganii ruși?!

    Iar la final o imagine care ne-a bucurat sufletul…De pe gsp.ro. Îndrăgitul profesor de matematică Ioan Boț a susținut la cei 77 ani ai săi România de pe Stade de France. Cu siguranță că generațiile de eminescieni pe care i-a învățat matematică și i-a scos la tablă au umplut știrea de ”like”-uri. Un bigLIKE și de la noi și salutări fiului său, Radu Boț!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE