FDG nu acceptă postul de viceprimar în Satu Mareressler(1)

Organizația Județeană Satu Mare a UDMR, prin senatorul Pataki Csaba, și Organizația Județeană Satu Mare a FDG, prin Ioan Leitner, au semnat în 21 aprilie protocolul de colaborare între cele două formațiuni. În urma semnării protocolului, Ștefan Ressler a obținut locul al doilea pe listele comune ale FDG și UDMR pentru Consiliul Local Satu Mare. Astfel, Ressler a fost în cărți pentru o funcție de viceprimar al municipiului Satu Mare.

FDG spune PAS
Doar că, potrivit celor declarate de avocatul Ștefan Ressler – vicepreședintele FDG Satu Mare – nu își dorește funcția de viceprimar al municipiului Satu Mare. Ressler a optat pentru funcția de președinte al Comisiei Juridice din cadrul viitorului Consiliu Local Satu Mare. Avocatul sătmărean își propune ca din această postură să rezolve probleme stringente ale municipiului Satu Mare, precum situația Hotelului Dacia, a fostului Hotel Victoria de pe strada Horea, respectiv situația juridică a terenurilor pe care ar urma să se construiască viitorul mega mall în Satu Mare, investiție a celor de la NEPI. ”Consider că din postura de președinte al Comisiei Juridice aș putea face mai mult pentru Satu Mare. Ca și viceprimar ar fi o funcție de execuție, ar trebui doar să duc la îndeplinire ceea ce spune primarul. Suntem o echipă unită, sudată cu Kereskenyi Gabor și vrem să dezvoltăm acest oraș”, a spus Ștefan Ressler.

PNL a acceptat, ALDE condiționat
Conducerile organizațiilor județene Satu Mare ale UDMR și PNL au decis susținerea reciprocă a proiectelor administrative în Primăria Satu Mare. Urmare a acestui parteneriat, Uniunea va susține propunerile PNL de ocupare a unei funcții de viceprimar al municipiului Satu Mare. Concret, acesta este liberalul Adrian Albu. Este important de menționat că atât fostul primar UDMR al municipiului Satu Mare Iuliu Ilyes cât și viitorul primar al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, au dat efectiv de pământ cu Adrian Albu. Cei doi reprezentanți ai UDMR l-au acuzat pe Adrian Albu, în repetate rânduri, că pe vremea în care ocupa funcția de viceprimar al municipiului Satu Mare – respectiv 2008 – 2012 – nu ar fi fost prea des prin primărie. UDMR ar dori să dea a doua funcție de viceprimar celor de la ALDE, dar, potrivit unor surse, Uniunea nu ar vrea să colaboreze cu Adrian Ștef sau Marcela Papici, așteptând o nouă nominalizare.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts