More


  Festivalul Naţional de Umor“ Io-s auchan şi bine-mi pare” Satu Mare, ediţia a II-a 2016

  - Advertisement -

  ALIN

  A doua ediţie a Festivalul Naţional de Umor de la Sătmar,“ Io-s auchan şi bine-mi pare” nu face altceva decât să statuteze identitatea ludică a sătmărenilor, aplecarea spre zâmbetul inteligent şi deschiderea spre cartea de umor, spre caricatură. “Este un vechi proiect de-al meu, eu fiind sătmărean cu sufletul, chiar dacă stau de ani mulţi la Baia Mare, doresc să fac la Satu Mare festivalul naţional de umor. Am dorit să fac acest lucru pentru publicul sătmărean, pentru oamenii dragi de aici, pentru că aici m-am format şi m-am educat ca umorist”, ne-a declarat Sorin Tănase.

  Ineditul este la el acasă: Prof. univ. dr. Cristian Chesut, prorector al Universităţii de Artă şi Design din Cluj , sătmărean de-al nostru, a adus lucrări de masterat ale studenților săi dedicate Jocurilor Olimpice din Brazilia, sigle şi mărci poştale originale. La acestea se adaugă portretele ad-hoc ale lui CRIV, unul dintre cei mai importanţi caricaturişti români, contemporani. Să spunem că o secţiune aparte a fost dedicată şi cărţii de umor, un spectacol interludic in sine,”gospodărit” de Cornel Udrea,cel mai deseamă scriitor de umor din România. Cornel Udrea este şi directorul festivalului, alături de alţi câţiva oameni de carte întrucât festivalul acesta se desfăşoară la nivel naţional, în mai multe localităţi, precum Sibiu, Arad, Bistriţa, Deva, Urziceni.

  Dacă amintim că în spectacol pe lângă muzica gospells,folk,miniaturi umoristice în monolog , a participat şi Ioan Gyuri Pascu, atunci imaginea de consistenţă a festivalului se materializează pozitiv.Sufletul nemuritor al festivalului cel care s-a dedicat acestei idei performante, Sorin Tănase a fost nu numai prezentatorul,dar şi cel care a lansat şuvoiul de anecdote spre binele optimismului sătmărenilor.

  Sorin Tănase a mai spus că unul dintre scopurile acestui festival îl reprezintă şi promovara tinerilor artişti iar sătmarenii merită fără doar şi poate un astfel de festival al umorului de calitate. Acesta a dorit să mulţumească tuturor celor care au susţinut organizarea evenimentului.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare