More


  Finală românească la Europene

  - Advertisement -

  romania

  Românca Simona Gherman a câștigat miercuri medalia de aur în proba individuală de spadă a Campionatelor Europene de scrimă de la Torun (Polonia), după ce a învins-o în finală pe colega sa de echipă, Ana Maria Popescu (Brânză), cu 9-5.

  Pe tabloul principal al probei de spadă feminin, Simona Gherman le-a învins succesiv pe franțuzoaica Josephine Coquin (13-12), estoniencele Irina Embrich (15-11) și Julia Beljajeva (15-12), în sferturi pe germanca Monika Sozanska (13-10) și în semifinale pe poloneza Renata Knapik-Miazga (15-12)

  Ana Maria Popescu (Brânză) le-a întrecut pe poloneza Aleksandra Zamachowska (15-13), estonianca Kristina Kuusk (15-7), ucraineanca Iana Șemiakina (15-9), în sferturi pe Simona Pop (15-9) și în semifinale pe unguroaica Emese Szasz (13-12).

  Simona Gherman, 31 ani, a câștigat al doilea ei titlu continental la spadă individual, după cel din 2012, și a 7-a ei medalie de aur la Europene. Simona Pop a ocupat locul 7 în clasamentul final, iar Loredana Dinu pe 43. De remarcat că anul trecut Simona Pop lua bronzul la individual şi apoi aurul cu echipa. Să sperăm că fetele noastre vor confirma forma bună de la individual şi vor urca România pe prima treaptă a podiumului la echipe.

  “Siiii… ne-am descurcat de minune! Simona Gherman AUR si Ana Maria Popescu ARGINT… pentru ROMANIA VA MULTUMIM! Noi, TOTI, suntem ROMANIA!” a scris Ana Maria Popescu imediat după festivitatea de premiere pe pagina personală de facebook…

  FELICITĂRI FETELOR NOASTRE DE AUR!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img