More  Fost director, condamnat la închisoare

  - Advertisement -

  viorel pintea apia

  Fostul director al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a fost condamnat la 3 ani de închisoare de Tribunalul Satu Mare. În rechizitoriul întocmit de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) se arată că în schimbul sumelor de bani și bunurilor primite de la fermieri, Viorel Pintea nu a dispus controale la activitățile agricole ale acestora, fie le-a facilitat obținerea cu mai multă ușurință a subvențiilor.

  ”Condamnă pe inculpatul PINTEA VIOREL, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, la o pedeapsă de: – 3 ani închisoare. Dispune achitarea aceluiaşi inculpat de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită la o pedeapsă de: -3 ani închisoare. Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de: -3 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive din data de 24.11.2013 până la data de 12.12.2013. Dispune confiscarea sumei de 3.000 euro de la inculpat, precum şi a sumei de 36.600 lei. Menţine sechestru asigurator instituit asupra sumelor de bani consemnate la CEC Bank – Sucursala Satu Mare la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea. Dispune restituirea către inculpat a cauţiunii în sumă de 100.000 RON. Obligă inculpatul la plata sumei de 30.000 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia Tribunalului Satu Mare.

  Viorel Pintea a fost prins în flagrant de procurorii DNA la sfârșitul lunii noiembrie 2013, în timp ce încasa un plic cu 3000 de euro pretinși de la un fermier din localitatea Viile Satu Mare. Procurorii DNA Oradea au găsit la acel moment, în mașina directorului, trei plicuri, conținând 7.000 de euro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts