Generație de excepție la “Mihai Eminescu”ultim-sunat

O generație de excepție. Așa au fost numiți, la festivitatea de ieri de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, elevii care au absolvit clasa a VIII-a . Din cei 29 de elevi care au terminat la Colegiul „Mihai Eminescu” , cinci au avut media 10 pe toți cei patru ani de gimnaziu, iar media generală a clasei a fost și ea una dintre cele mai mari din cei 22 de ani în care funcționează clase de gimnaziu la Colegiul Mihai Eminescu, respectiv media 9,72.

Emoțiile au fost firești. Părinți, bunici, prieteni, rude au ținut să le fie aproape absolvenților și să le ureze succes la examenele care urmează.

Conducerea colegiului a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevilor, dar și la adresa dirigintei Carmen Bratosin, cea care a reușit în acești patru ani să-i strângă lângă ea pe copii ca într-o mare familie.

Nu au lipsit surprizele colegilor mai mici, care i-au surprins pe absolvenţi cu dansuri și melodii bine alese, dar și cu discursurile emoționante rostite atât de șefii de promoție, cât și de reprezentanțul clasei a VII-a. Acesta din urmă a fost şi cel care, în mod simbolic, a preluat cheia școlii de la proaspeții absolvenți.

”Sperăm ca despărțirea de colegiu să fie de doar câteva luni pentru voi și să vă regăsim liceeni tot aici la Mihai Eminescu. Sunteți o generație de excepție în care ne punem mari speranțe și care de la toamnă trebuie să fie motorul unor noi clase de a 9-a foarte bune”, a transmis directorul colegiului, Ioan Pop.

Impresionant și gestul învățătoarelor care i-au crescut pe absolventi în clasele I-IV , învățătoare care acum la absolvirea gimnaziului au venit să-și încurajeze și să-și felicite copiii. Copiii care din țâncii pe care-i învățau să scrie cu opt ani în urmă, acum s-au transformat în adolescenți.

Porumbeii albi au încheiat simbolic festivitatea, pentru ca zborul și drumul să le fie lin în viață proaspeților absolvenți.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts