Grindina a făcut prăpăd în câteva localităţi din judeţgrindina-a-facut-prapad-in-satu-mare

O puternică furtună s-a abătut luni după-amiază în județul Satu Mare în zona Viile Satu Mare, Hodișa, Medișa și Socond.

Ploaia torențială, vântul puternic și descărcările electrice au fost însoțite de grindină. Spre exemplu, în localitatea Hodișa, bucățile de gheață căzute erau mari cât un ou de porumbel, așa după cum se poate observa din imaginile foto prezentat în acest material.

Pagubele produse în agricultură în zona mai sus menționată nu pot fi estimate în acest moment.

Județul Satu Mare se află în această perioadă sub cod portocaliu de vreme rea și căderi de grindină. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vijelii pentru judeţul Satu Mare.

Codul este valabil în sudul şi estul judeţului Satu Mare, îndeosebi pe aliniamentul localităţilor: Cehăluţ, Supuru de Jos, Tăşnad, Craidorolţ, Viile Satu Mare, Livada, Cămârzana, Călineşti-Oaş, Medieşu Aurit – extremitatea vestică a judetului Sălaj, în zona localităţilor: Halmaşd, Nuşfalău, Marca, Ip, Carastelec, Maerişte, Sărmaşag, Bobota, Chiesd.

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii şi mari, ploi cu caracter de aversă care vor cumula 35…40 l/mp, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts