Hărnicie de primar, în pieţele din Sătmar06

Săptămâna aceasta primarul Dorel Coica a avut vizite de lucru în pieţele din municipiul Satu Mare. Acesta a dorit să poarte discuţii cu cei care îşi vând produsele în pieţele din Sătmar şi să îi asigure că, în cel mai scurt timp, vor beneficia de condiţii mult mai moderne faţă de cele actuale.

În ceea ce priveşte Piaţa de Vechituri, mulţi au fost cei care au transmis zvonuri cu privire la faptul că aceasta va dispărea, iar agenţii economici îşi vor pierde locurile de muncă. Primarul, însă, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute ieri, le-a transmis sătmărenilor un mesaj în care îi asigură de faptul că Piaţa de Vechituri va rămâne în locul în care a fost şi este de atâţia ani.

“Piaţa de Vechituri rămâne pe aceeaşi locaţie, de aceea noi am şi început să lucrăm la reabilitarea acestei pieţe. Pentru început, am schimbat acoperişurile la tarabe. Ieri am fost acolo şi am discutat în perspectivă să punem la mesele în aer liber umbrele, pentru ca oamenii să fie feriţi de razele puternice ale soarelui. Aşadar, Piaţa de Vechituri rămâne în aceeaşi locaţie, urmând ca, mai apoi, să o modernizăm în totalitate”, a spus primarul Dorel Coica.

De asemenea, Piaţa Mică se anunţă a fi una extrem de modernă pe viitor.

„Am discutat cu oamenii, care sunt agenţi economici şi îşi vând produsele în Piaţa Mică. Le-am prezentat acestora proiectul noii pieţe, proiect care este deja finalizat şi are toate avizele. Momentan este transmis de către colegii noştri pentru a intra pe licitaţia naţională. Dacă licitaţia naţională se încheie în două luni, avem toate şansele ca până în luna noiembrie Piaţa Mică să fie reabilitată. Va fi o piaţă foarte modernă”, a spus primarul Dorel Coica.

Primarul Dorel Coica a pregătit, totodată, un proiect în care Piaţa Mare va deveni una dintre cele mai grandioase din judeţ.

„De asemenea, am discutat şi cu cetăţenii care îşi vând produsele în Piaţa Mare. Le-am arătat şi acestora proiectul pe care l-am pregătit şi este finalizat, doar că avem nevoie de finanţare. Acest proiect este un proiect mai amplu şi mai scump din punct de vedere material, iar municipiul nu îşi permite să îl realizeze singur, de aceea vom căuta pa axele care se deschid posibilităţi de finanţare a acestui proiect. Pentru a creşte numărul locurilor de parcare, această piaţă va fi cu parcare subterană. Acesta este un proiect pe care nu îl putem realiza anul acesta, dar sperăm să găsim surse de finanţare într-un timp cât mai scurt”, a adăugat primarul Dorel Coica.

Asemenea proiecte nu fac decât să îi bucure pe cetăţenii municipiului Satu Mare şi să le redea încrederea şi speranţa că dezvoltarea oraşului este în continuitate.
Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts