Jucaţi cu sufletul, salvaţi Olimpia!galerie

Azi aflăm şi ultimele retrogradate din Liga a II-a şi echipele care merg la barajul de menţinere. În seria Vest, singura “scăpată” e Rm. Vâlcea. Olimpia şi Pâncota se bat pentru cele două locuri rămase, unul care duce la baraj, alături de „U” Cluj, care are şanse doar teoretice.

În plus, gurile rele spun că la Tărlungeni clujenii vor încropi cu greu o echipă, alcătuită mai mult din juniori, asta după ce mai mulţi jucători au plecat de la echipă în ultimele zile. Este vorba de Crişan, Urus, dar şi stranierii Vojtus şi Turkac, care s-au speriat de fanii care le-au cerut socoteală etapa trecută, la ultimul meci acasă.

TOATE CALCULELE
Cu o etapă înainte de finalul play-out-ului Ligii a 2-a, în seria Vest, lupta pentru evitarea retrogradării este una foarte complicată. Matematic, doar Metalul Reşiţa şi Unirea Tărlungeni sunt echipele care vor juca de la toamnă în eşalonul al treilea.

Celelalte, CSM Râmnicu Vâlcea, Olimpia Satu Mare, Şoimii Pâncota şi Universitatea Cluj menţin şanse să se salveze matematic de la retrogradare sau să meargă la barajul de menţinere în Liga 2.

Vâlcea are prima şansă să îşi păstreze prima poziţie dacă bate la Metalul Reşiţa, dar şi egalul o păstrează matematic în Liga 2. CSM poate să şi piardă, însă are nevoie de o victorie a Pâncotei în meciul cu Olimpia, deoarece un egal în acest joc o trimite pe loc de baraj, fiindcă a beneficiat de rotunjire, Şoimii nu, iar la egalitate de puncte cu sătmărenii, altă echipă care a beneficiat de rotunjire, stă prost la rezultate directe.

”U” Cluj, aflată acum pe loc retrogradabil, are doar varianta victoriei în ultima etapă, la Tărlungeni, însă stă şi la mâna rezultatului din meciul Olimpia – Şoimii. O victorie a arădenilor îi urcă pe locul 3, deoarece va fi la egalitate cu sătmărenii şi le va lua faţa, deoarece aceştia au beneficiat de rotunjire.

Cel mai important joc este de departe cel dintre Olimpia şi Şoimii. Cine câştigă aici se salvează matematic, fără alte calcule. Remiza îi avantajează de asemenea pe arădeni, deoarece au început play-out-ul fără rotunjire, în timp ce o înfrângere îi trimite sigur pe loc de baraj. Cu un egal, Olimpia cade pe loc de baraj, în timp ce o înfrângere a lor şi un succes pentru ”U” Cluj îi duce direct în Liga 3. Olimpia se poate salva şi cu un egal, însă Vâlcea, în faţa căreia are rezultatele directe mai bune, trebuie să piardă la Reşiţa, ceea ce e puţin probabil.

Jucaţi cu sufletul!
Pentru jucătorii Olimpiei avem un singur îndemn…JUCAŢI CU SUFLETUL! Nu cu gândul la contracte , bani sau la ce vă poate aduce sezonul…Jucaţi pentru tradiţia acestei echipe, pentru cei 95 de ani de istorie fotbalistică în Sătmar şi nu în ultimul rând pentru suporteri. Suporteri care ne-au şi v-au demonstrat că vă susţin pe voi şi iubesc OLIMPIA necondiţionat!

Ne vedem la stadion. La ora 11. Intrarea e liberă!

Formaţia probabilă: Şuta- Ciul, Mureşan, Heil, Iuhas- Munteanu, Lukacs, Onicaş, Rus- Faur, Buhăescu.

Programul etapei a zecea din play-out, seria Vest (ora 11.00):
Metalul Reşiţa – CSM Rm. Vâlcea
Olimpia Satu Mare – Şoimii Pâncota
Unirea Tărlungeni – „U” Cluj

CLASAMENT
1. Râmnicu Vâlcea 9 4 2 3 12:9 32
2. OLIMPIA 9 6 2 1 16:8 31
3. Şoimii Pâncota 9 6 0 3 11:11 31
4. ‘U’ Cluj 9 3 3 3 10:10 28
5. Unirea Tărlungeni 9 3 2 4 17:11 20
6. Metalul Reşiţa 9 0 1 8 3:20 -10

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts