More  La final de drum, un nou început

  - Advertisement -

  Stanca-(1)

  La Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, bătrânul colegiu al Sătmarului, s-a desfăşurat ieri festivitatea de absolvire a claselor a XII-a. Vremea bună şi trăirile tuturor celor prezenţi au creat o atmosferă plină de emoţie.

  În deschidere, directorul instituţiei de învăţământ, Anna Maria Maruşca, a dorit să le transmită absolvenţilor câteva cuvinte de suflet.

  “La bucuria momentului, marcată de sunetul lung al clopoţelului, sunteţi prezenţi aici cei 144 de absolvenţi. Clopoţelul a sunat astăzi lung şi insistent încercând să vă facă să trăiţi semnificaţia momentului. El anunţă sfârşitul unei etape în formarea voastră, dar vă aminteşte în acelaşi timp că aţi devenit maturi, responsabili, că mâna protectoare a celor care v-au fost dascăli de nădejde va fi tot mai departe de voi. Însăşi faptul că sunteţi astăzi absolvenţi dovedeşte că aţi reuşit să treceţi standardele impuse de programele şcolare şi cerinţele bătrânului nostru colegiu. Astăzi ieşiţi din spaţiul liceului, faceţi un pas important pe drumul vieţii. Singuri veţi face paşii următori, ţinând cont de ceea ce profesorii voştri v-au învăţat timp de patru ani”, a spus directorul Colegiului Naţional „Doamna Stanca”, Anna Maria Maruşca.

  Şeful de promoţie a fost Bogdan Oros, care le-a transmis colegilor succes la examene, dar şi în viaţă. Totodată, acesta a dorit să le transmită celor prezenţi gândurile după cei 4 ani de liceu, dar şi planurile şi speranţele pe care le are pentru viitor.

  În cadrul festivităţii, elevii care au obţinut premii la olimpiadele naţionale au fost premiaţi de către conducerea colegiului. După care, la finalul predării cheii, au urcat pe scenă toate clasele de-a XII-a, primind fiecare câte o diplomă cu 200 de ani de tradiţie din învăţământul sătmărean.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts