More


  Liga A 2-a / Vom avea o serie cu doar 15 sau 16 echipe?

  - Advertisement -

  ciprian-negoita

  Campionatul Ligii 2 se pregăteşte de cel mai inedit sezon din ultimii ani, poate din întreaga sa existenţă. O singură serie cu 22 de echipe au gândit oficialii Federaţiei Române de Fotbal, doar că noul sistem devine greu de pus în practică. Multitudinea de echipe aflate în prag de faliment sau care se confruntă cu probleme financiare le dau bătăi de cap federalilor. Colegii de la liga 2.ro au facut o analiza iar situaţia nu e deloc… roz.

  Situaţia cea mai gravă este la Petrolul. Clubul ploieştean a intrat în faliment, a fost abandonat şi nu se va mai înscrie în campionat. Într-o situaţie apropiată se află şi FC Braşov sau Farul Constanţa. În cazul ”marinarilor” s-a decis intrarea în faliment, dar decizia a fost contestată, în timp ce ”Steagului” i s-a prelungit agonia.

  Alte patru echipe care şi-au câştigat sportiv dreptul de a juca în noul sezon al Ligii 2 nu au o situaţie mai roz. FCM Baia Mare, ACS Berceni, Şoimii Pâncota sunt în situaţii financiare disperate şi au şanse infime să se înscrie în liga secundă, în timp ce SC Bacău şi-a reluat pregătirile, însă are tot o situaţie extrem de delicată din cauza întârzierilor venirii banilor de la autorităţile locale.

  În această situaţie, Liga 2 are doar 15 echipe aproape sigure de participarea în noul sezon: ACS Poli Timişoara, Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, FC Academica Clinceni, UTA Bătrâna Doamnă, Chindia Târgovişte, CS Mioveni, CS Baloteşti, CSM Râmnicu Vâlcea, Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Juventus Bucureşti, CS Afumaţi, ASU Poli Timişoara şi Luceafărul Oradea.

  Oficialii FRF au început să ia legătura, telefonic, cu reprezentanţii echipelor care au retrogradat, ca la mica publicitate. Aceştia au fost întrebaţi dacă situaţia lor financiară le-ar permite înscrierea în liga secundă şi dacă doresc acest lucru. E cazul celor de la Rapid CFR Suceava, Bucovina Pojorâta, Universitatea Cluj, Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa, formaţii care au retrogradat în sezonul recent încheiat. Dintre acestea, Auraş Braşoveanu, reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, spunea că Rapid Suceava şi Unirea Tărlungeni şi-au depus deja cereri pentru a juca în noua ediţie a eşalonului secund dacă se va ivi ocazia unei retrageri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img