Locul de poveste, unde primarul lucrează cu sufletardud

O echipă a Gazetei de Nord-Vest s-a deplasat în minunatul orăşel, care te duce cu gândul la un sat de poveste, unde istoria este încă vie. Este vorba despre oraşul Ardud, în care gazdă ne-a fost un om simplu, cu bun simţ şi respect pentru locuitori. Primarul Ovidiu Duma este cel care de patru ani a transformat micul orăşel într-o bijuterie. Acesta ne-a mărturisit că pentru a crea ceva frumos şi de calitate, în primul rând, este nevoie de suflet.

Toate proiectele sunt importante
„Absolut toate proiectele îmi rămân la suflet pentru că am pus suflet în fiecare proiect şi demers. Când mă angrenez în realizarea unui proiect, din momentul acela mă implic 100%, îl gândesc şi analizez zi şi noapte. Nu aş putea să spun că m-am implicat mai mult într-un proiect şi mai puţin în altul. Totodată, dacă nu pui suflet, nu ai şansă de izbândă. Dacă tu nu crezi în ceea ce faci, cum să creadă alţii?!”, a mărturisit Ovidiu Duma, primarul oraşului Ardud.

Pentru confortul oamenilor
În ultimii ani, confortul locuitorilor a crescut considerabil. Străzile sunt acoperite cu reţele de apă, gaz şi canalizare. Toate străzile sunt asfaltate şi iluminate public pe tot parcursul nopţii. Nu lipsesc parcurile şi spaţiile verzi, iar adulţii au posibilitatea de a face sport pe aparatele de fitness amenajate în aer liber.
Pentru a veni în sprijinul oamenilor şi pentru a îi ajuta să aibă serviciile la îndemână, nefiind nevoiţi să se deplaseze până în municipiul Satu Mare, primarul Ovidiu Duma a înfiinţat următoarele servicii locale: birou de şomaj şi buletine, APIA, APASERV, RCS-RDS, Ocolul Silvic Ardud, Centru de Consultanţă, Biblionet, Înfiinţare centru de permanenţă medicală, farmacie, cabinete stomatologice, laborator de analize medicale, servicii medicale la domiciliu „Sf. Maria”.

Peste 34.000 de turişti într-un an
34.000 de turişti au vizitat oraşul Ardud în anul 2015, motivul acestor vizite este Cetatea din Ardud cu care ardudenii se mândresc de fiecare dată.

ardud2

„Cetatea reprezintă un simbol al Ardudului, un simbol din toate punctele de vedere: al vechimii, al trăiniciei, al istoriei. De când cetatea este reabilitată, am iniţiat acel simpozion de istorie cu invitarea şi prezenţa unor istorici renumiţi din România, împreună cu care încercăm să scoatem la iveală adevăruri necunoscute sau uitate. Asta nu poate decât să îi facă pe ardudeni mândri. Au un trecut de care pot fi mândri”, a spus primarul Ovidiu Duma.

Cultură, sport, blocuri ANL…
Printre realizările primarului se mai numără şi 14 cercuri artistice pentru copii şi tineret, sala de sport, reabilitarea şcolilor şi a grădiniţelor, modernizarea pieţei şi reabilitarea clădirilor din oraş. Pentru că oamenii harnici găsesc mereu ceva de făcut, primarul Ovidiu Duma ne-a prezentat perspectivele sale, care sunt următoarele: pistă de biciclete, complex sportiv cu teren de sport multifuncţional, blocuri şi case ANL, casă de cultură cu 400 de locuri, staţie de epurare, amenajarea parcului cetăţii şi a beciurilor cetăţii.

Nu rămâne decât să îi dorim spor în continuare şi să ne bazăm pe sufletul acestuia, care se pare că lucrează foarte bine şi eficient.
Ioana Simion

Ardud1

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts