More


  Lucia Locusteanu – „Poveşti ce sunt trăite”

  - Advertisement -

  IMG_8679

  „Poveşti ce sunt trăite” este titlul cărţii apărute recent la Editura „Risoprint” din Cluj Napoca, volum ce se adresează educatoarelor, fiind un real sprijin în activitatea lor de zi cu zi cu copiii. În cele 60 de pagini, găsim sfaturi practice necesare educatoarei, pornind chiar de la bazele inteligenţei emoţionale (istoricul, dezvoltarea ei) şi totul îndreptat în folosul copilului.

  Este interesant să citeşti o „poveste” adevărată, fără zâne şi pitici sau poezia „Curajos tu poţi să fii!” – Frica, teama pot fi-nvinse!

  Legat de insistenţele celor mici care vor ceva în momentul acela, sunt sfaturile practice oferite de autoarea „Vreau acum! Acuma vreau!”. Încrederea pe care o imprimăm copilului, apare în poezii frumoase ca „Forţa este doar cu tine” şi în o serie de titluri, frumos dezvoltate, cu utilitate imediată: „Obiceiul rău în bine îl poţi tu schimba, de vrei”, „Optimist sunt – plin de dar – Orice lucru-l fac uşor”, „Despre prietenul cel bun – eu acum o să vă spun”, „Insula grupului fericit”, „Dacă ştii să navighezi, ştii şi să te motivezi”.

  Interesantă mi s-a părut întrebarea din final, atunci când o parte a călătoriei s-a încheiat şi se văd „roadele”: „Am ajuns cu toţii la mal?”

  Cum majoritatea poeziilor au conţinut agreat de copii, atunci când este vorba de mamă, iată că volumul Luciei Locusteanu le oferă o frumoasă poezie „Mă mândresc şi eu cu tata”, poezie ce exprimă atâta adevăr şi atâtea trăiri sufleteşti.

  Cartea este utilă educatoarelor şi învăţătoarelor care se pregătesc pentru toate gradele didactice. O puteţi procura sunând la 0742.610.647 sau 0746.135.066
  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img