More


  Momente deosebite pentru biserica ”Sfântul Anton”

  - Advertisement -

  sfanton

  Biserica greco-catolică ”Sfântul Anton” din municipiul Satu Mare a fost, pentru două zile, gazda unor momente pline de esență divină. Cu ocazia hramului bisericii, moaștele Sfântului Anton de Padova au fost aduse pentru creștinii sătmăreni. Prilej pentru rugăciune și închinare a fost pentru toți cei care îl iubesc și s-au încredințat sfântului ale cărui moaște au fost aduse în Satu Mare. Această ocazie deosebită, pentru creștini, s-a datorat preotului Marin Covrig, de la Mănăstirea Fraților Cappucinni din Napoli, care a făcut posibilă aducerea acestor moaște în Satu Mare.

  Dat fiind faptul că sosirea acestor moaște a fost un moment cu totul deosebit pentru biserica ”Sfântul Anton”, parohul bisericii, Daniel Bonea, a planificat un program, timp de două zile, de rugăciune și tratament pentru suflet. Astfel, sâmbătă, de la ora 17.00, a avut loc întâmpinarea moaștelor Sfântului Anton, la care au participat sute de creștini. De asemenea, până spre mijlocul nopții a avut loc un program alcătuit din Sfântul Rozariu, Binecuvântare Euharistică, rugăciuni și Litania în cinstea Sfântului Anton, Maslul de obște, venerarea moaștelor și cuvinte de suflet pentru toți cei prezenți.

  sf-anton

  Hramul bisericii, care a avut loc duminică, a adunat sute de creștini la biserica ”Sfântul Anton”, din Micro 16. Episcopul greco-catolic Vasile Bizău a fost întâmpinat, începând cu ora 10.15, de către creștini și preoți, după care acesta, alături de un sobor de preoți, a celebrat sfânta liturghie. Gazdă a fost părintele paroh Daniel Bonea împreună cu părintele protopop Dumitru Roman, care au reușit să aducă o parte din rai, pentru câteva zile, printre creștinii sătmăreni.
  Ioana Simion



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img