More  Naţionala României, invizibilă

  - Advertisement -

  Selecționerul Anghel Iordănescu a decis ca fotbaliștii din lotul României, odată ajunși în Franța pentru EURO 2016, să fie invizibili pentru ziariști și suporteri, scrie marți ziarul L’Equipe.

  image-2013-11-20-16056685-41-nationala-romaniei

  Trebuia să fii pe fază ca să-i vezi pe jucătorii români, adversari ai naționalei Franței în meciul de deschidere a EURO 2016 (vineri 10 iunie, pe Stade de France, de la ora 22,00), comentează L’Equipe. Trebuia să fii vigilent, să te uiți pe site-ul Federației Române, ca să afli că primul antrenament al “tricolorilor” e deschis pentru public. Duminică, 400 de oameni, dintre care 150 de suporteri români, au venit să asiste la antrenament.
  De atunci, jucătorii n-au mai fost văzuți. Anghel Iordănescu îi ține lângă el, la cald, scrie prestigiosul cotidian francez. Jucătorii nu s-au plimbat decât în două locuri din Hexagon: stadionul din la-Chapelle-en-Serval, unde se antrenează cu porțile închise, și hotelul lor de lux, așezat în mijlocul pădurii, în parcul natural regional din departamentul Oise.
  Pentru a-i alimenta pe cei circa 20 de ziariști români care acoperă evenimentul — dintre care unii, plecați din țară cu mașina, au avut nevoie de trei zile ca să ajungă — , Iordănescu a promis că zilnic va trimite presei două persoane.
  Luni s-au prezentat Ovidiu Hoban, titular în linia de mijloc, și fundașul Vlad Chiricheș, noul căpitan al echipei. Ei au petrecut cam o jumătate de oră la fața locului, făcându-și datoria față de presă, apoi s-au întors în buncăr. Marți, jurnaliștii prezenți au fost mai puțin fericiți, mulțumindu-se cu Dumitru Moraru, antrenorul portarilor, și Ion Vlădoiu, responsabilul suporterilor…
  Cel care a luat această decizie este însuși Iordănescu. În fiecare seară, după cină, selecționerul desemnează cele două persoane cărora le revine această sarcină.
  “E complicat să lucrezi cu el. El e șeful. El le hotărăște pe toate. Toată lumea trebuie să facă așa cum vrea el”, a spus un ziarist căruia L’Equipe nu-i dezvăluie numele.
  Evident, cu un selecționer care este general al armatei române, toată lumea trebuie să asculte, încheie L’Equipe.

  Zidane, Beckenbauer și Van Basten,  în echipa ideală
  Francezul Zinedine Zidane, germanul Franz Beckenbauer și olandezul Marco Van Basten sunt trei dintre jucătorii de legendă incluși în echipa ideală din toate timpurile a Campionatului European de fotbal, în urma unei anchete inițiate de UEFA.

  La stabilirea unsprezecelui ideal al competiției continentale au participat 3,4 milioane de iubitori ai fotbalului, care și-au exprimat opțiunile pe site-ul oficial al forului fotbalistic european. Aceștia au avut de ales dintr-o listă de 50 de jucători, pe care nu a figurat niciun fotbalist român.

  Iată componența echipei ideale a Campionatului European de fotbal: Gianluigi Buffon (Italia) — Philip Lahm (Germania), Carles Puyol (Spania), Franz Beckenbauer (Germania), Paolo Maldini (Italia) — Zinedine Zidane (Franța), Andrea Pirlo (Italia), Andres Iniesta (Spania) — Cristiano Ronaldo (Portugalia), Thierry Henry (Franța), Marco Van Basten (Olanda).

  Cel mai votat dintre jucători a fost Zidane (255.694 voturi), urmat de italianul Paolo Maldini (240.409) și germanul Franz Beckenbauer (183.436).

  De remarcat absența din această echipă ideală a fostului căpitan al reprezentativei Franței, Michel Platini, triplu câștigător al Balonului de Aur, campion european cu ‘’Les Bleus” în 1984. Opțiunile puține strânse de fostul președinte al UEFA pot fi puse, însă, pe seama problemelor pe care acesta le-a avut în utimul an și care au culminat cu suspendarea sa pentru o perioadă de șase ani din fotbal.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts